Hier eet je de lekkerste pannenkoeken

Food door Britt

Wie wordt er niet gelukkig van een lekkere verse pannenkoek? Kinderen zijn er gek op en wij stiekem ook. Waar eet je de lekkerste pannenkoeken met appel, stroop of spek? Dat lees je hier.

Lees ook: Hier eet je de lekkerste pannenkoeken

Boerderij Meerzicht – Het Amsterdamse bos 

Wandelen in het bos is altijd een goed idee. In Het Amsterdamse Bos sluit je een fijne wandeling af met een heerlijke pannenkoek bij Boerderij Meerzicht. Geniet van de zon op het grote terras, terwijl de kinderen klimmen en klauteren in de speeltuin. Ook is er een dierenweide met hertjes, pauwen en kippen aanwezig. Aanrader voor als je in de buurt bent. Heb je een hond mee? Geen probleem, honden zijn (mits kort aangelijnd) toegestaan.

Meer op Instagram

Pannenkoekenboot - Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam

Varen door een leuke stad en onbeperkt pannenkoeken eten. Dit klinkt als een droom. In Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam wordt deze droom werkelijkheid. Rond de €25 voor volwassenen en €20 voor kinderen, eet je in één uur en drie kwartier zoveel pannenkoeken als je maar kan. Ontzettend leuk met kinderen of voor de echte pannenkoeken liefhebbers. Iemand in het gezin of vriendengroep die geen fan is van pannenkoeken? Misschien moet hij of zij iets anders leuks gaan doen, want er worden geen andere gerechten geserveerd op de boot.

Meer op Instagram

De Vuursche Boer - Lage Vuursche

Na een wandeling of fietstocht door de prachtige bossen van de Lage Vuursche, eindig je bij het heerlijke pannenkoekenhuis De Vuursche Boer. Al vanaf 1959 zijn mensen groot fan van de pannenkoeken van De Vuursche Boer en dat begrijpen wij. De pannenkoeken zijn namelijk precies zoals ze horen te zijn. Iemand mee die het liefst geen pannenkoek eet? Geen zorgen, er staan ook andere gerechten op de kaart.

Meer op Instagram

Pannenkoekenparadijs - Haarlem

Het pannenkoekenparadijs in Haarlem is het paradijs voor kinderen. Direct aan het terras is een speeltuin met klimtoestellen, schommels, een glijbaan en zelfs twee trampolines. Ook is er een 18-hole midgetgolfbaan en racen de kinderen in elektrische mini cars. Voor de volwassen ga je na het eten van een pannenkoek het eraf sporten op de tennis- of padelbaan. In de wintermaanden is één van de tennisbanen omgetoverd tot schaatsparadijs. De winterse gezelligheid wordt compleet gemaakt door kerstlichtjes, glühwein, vuurkorven en (live) muziek.

Meer op Instagram

Blue Bananas Pancake Café - Groningen 

In het centrum van Groningen eet je pannenkoeken op de Amerikaanse manier. De fluffy pancakes eet je in een kleurrijk interieur en zijn een feestje op je bord. Nog niet overtuigd? Je bestelt hier drie red velvet pancakes met dulce de leche, huisgemaakte blauwe bessenjam, suikerspin van vanille en granaatappel, gekarameliseerde nootjes en gevriesdroogde framboos. Als het water je nu niet in de mond is gelopen, weten wij het ook niet meer.

Meer op Instagram

Hans & Grietje - Zeewolde

In het midden van Flevoland bevalt veel te beleven bij Hans & Grietje. Bij dit pannenkoekenhuis en speelpark beleef je het sprookje in het echt. In het magische pannenkoekenhuis staan kamers op zijn kop, bewegen vloeren en zijn er behekste tafels. De kinderen zetten de kamers zelf in beweging, door middel van touwtjes trekken en door op knoppen te drukken. Buiten zijn de kinderen ook uren zoet. Er is een schommelplein, diverse trampolines en springkussens, een hooiberg, skeltercircuit, het ‘echte’ snoephuisje en zelfs een grote snoeptoren. Dit pannenkoekenrestaurant mag je met je kinderen niet overslaan.

Meer op Instagram