Recept: 5x de lekkerste lente muffins

Food door Maj

Zodra de zon gaat schijnen, hebben we allemaal weer zin om lente geïnspireerde recepten te maken. We krijgen zin in frisse en fruitige smaken die ons doen denken aan het mooie weer. En wat is nou leuker (en lekkerder) om te maken dan muffins? Dit zijn 5x de lekkerste recepten voor lente muffins!

1. Lente muffins met yoghurt en citroen

Als je aan de lente denkt, denk je aan fris en: citroen! Deze muffins met yoghurt en citroen zijn dan ook hét perfecte recept om in de voorjaarssferen te komen. Heerlijk als snackje tussendoor, maar ook een hele lekkere traktatie wanneer je in de lente jarig bent. Een verrassend en origineel recept.

 

2. Hartige muffins

Ook hartige muffins zijn anno 2024 helemaal trendy. Naastdat ze super lekker zijn, zijn ze ook erg handig om als lunch te eten op je werk bijvoorbeeld. Je kunt ze namelijk makkelijk to go meenemen. Je maakt de muffins van te voren en het enige wat je in de ochtend hoeft te doen is ze te verpakken. Handig toch? En healthy zijn ze zeker, deze lente muffins bevatten namelijk veel groentes!

 

3. Muffins met honing

In de lente is de honing altijd heel erg lekker. Je kunt namelijk speciale lentehoning kopen, wat afkomstig is uit verschillende bloemen waarvan de bestuiving in de lente plaatsvindt. En daarvan kun je dan weer deze heerlijke honing muffins maken! Yum.

 

4. Muffins met ei

Nog zo'n overheerlijk hartige muffinrecept en dit keer gemaakt met als hoofdingrediënt: ei! De verse lente-ui en de frisse tomaatjes maken dit recept toch wel helemaal af. Trouwens ook een hele goede tip voor tijdens het paasontbijt of de paasbrunch. Ze zijn niet super ingewikkeld om te maken en het ziet er net even wat gezelliger uit op de gedekte tafel. Oh ja, en ze zijn ook nog eens heel erg lekker.

 

5. Lemon curd muffins

Lemon curd is toch wel een favorietje zodra de zon tevoorschijn komt. Stel je voor, je zit lekker in het zonnetje met een kop thee en een zelfgemaakte lemon curd muffin: de perfecte lentemiddag! Natuurlijk is het wel zo leuk om de lemon curd ook zelf te maken. Het kost even wat meer tijd, maar geloof mij dat verschil proef je ook echt terug. Een heerlijke frisse en fruitige smaak!