Lekkerste bak recepten voor de regenachtige dagen 

Food door Britt

De regenachtige dagen zijn het perfecte moment om gezellig thuis iets lekkers te gaan bakken. Het huis ruikt lekker naar verse koekjes of gebak, gezellig de kaarsjes aan en lekker cocoonen in jouw leuke huisje. Wat bak je op de regenachtige dagen? Lees hier de lekkerste bak recepten.

Bij veel bakrecepten maak je gebruik van cups als maatbeker. Wij raden het ook zeker aan om deze aan te schaffen als je veel gaat bakken.

Biscoff met witte chocolade koekjes

Bij de naam alleen al loopt er water in onze mond. Deze koekjes zijn bij velen favoriet en dat snappen wij heel goed.

Wat heb je nodig?

  • 1 cup gesmolten ongezouten boter
  • 1 cup Biscoff speculoospasta
  • 2/3 cup bruine suiker
  • 1/4 cup kristalsuiker
  • 1 groot ei + 1 eigeel
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 2/3 cup bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 3/4 theelepel zout
  • 3/4 cup witte chocolade stukjes

Meng de gesmolten boter samen met de bruine suiker en kristalsuiker tot een glad mengsel. Voeg hierbij het ei en het extra eigeel toe, ook dit meng je weer samen. Meng de rest van de ingrediënten door het mengsel en meng dit tot een mooi koekbeslag. Leg gemiddelde grote balletjes op de bakplaat en laat goed wat ruimte tussen de ballen deeg vrij. De koekjes worden namelijk groot in de oven. Bak ze voor tien minuten op 170 graden. Smullen maar!

@dunyabakes

Appeltaart

Wie is er niet mee groot geworden? De appeltaart is een begrip in de Nederlandse cultuur en daar zijn wij erg blij mee. Van een warme zelfgemaakte appeltaart worden wij altijd gelukkig.

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 350 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 250 gram suiker
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 eigeel

Voor de vulling:

  • 1,5 kg appels een mix van goudreinet/jonagold
  • 75 gram rietsuiker
  • 1 eetlepel koekkruiden/kaneel
  • Handje rozijnen
  • 3 eetlepels custerd

Verwarm de oven voor op 160 graden. Voor het deeg meng je de bloem, het bakpoeder, zout en suiker door elkaar. Hierbij voeg je de twee eieren en boter toe. Kneed het geheel tot een bol deeg. Verdeel het deeg in twee bollen. Leg iedere bol tussen twee lagen plasticfolie en rol uit tot een dunne plak. Deze plakken leg je even weg in de vriezer. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de appel met de kaneel, de rietsuiker (maar houdt een eetlepel rietsuiker apart), de rozijnen en de custerd. Gek op noten of rozijnen? Deze zijn ook heerlijk in de vulling. Leg één plak deeg in de springvorm en vul deze met de appels. Leg hierop de andere laag deeg en strijk dit af met eigeel en bestrooi met de overgebleven rietsuiker. Bak de taart een uur in de oven.

@miljuschka

Brownie

Een lekkere brownie is altijd een goed idee. Dit lekkere en makkelijke recept moet je een keer maken.

Wat heb je nodig?

  • 1/3 cup boter
  • 1 1/4 cup suiker
  • 2 eieren plus 1 eigeel
  • 1 theelepels vanille-extract
  • 1/3 cup olie
  • 3/4 cup cacaopoeder
  • 1/2 cup meel
  • 1/8 theelepel baking soda
  • 1 theelepel maïszetmeel
  • 1/4 theelepel zout
  • 3/4 cup chocolade stukjes

Meng de gesmolten boter en suiker tot een mooi mengsel. Voeg hierbij de eieren, het extra eigeel en vanille-extract. Als dit een glad beslag is, voeg je de olie en cacaopoeder toe. Is het een glad beslag? Voeg dan het meel, baking soda, maïszetmeel en zout toe. Als laatste voeg je de lekkere chocolade stukjes toe en dan gaat het de bakvorm in. Op 165 graden mag hij voor 35 tot 40 minuten de oven in. Even laten afkoelen en genieten maar.

@monicas.macs

Bananenbrood

Nog oude bananen over? Gooi ze niet weg, maar maak er heerlijke bananenbrood van. Lekker als ontbijt of als tussendoortje.

Wat heb je nodig?

  • 125 gram boter gesmolten
  • 200 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 60 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • Handvol gehakte chocola of noten
  • 1 extra banaan voor de bovenkant (is niet nodig, maar wel erg leuk)

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de suiker met de boter en klop deze goed door elkaar. Voeg de eieren er één voor één aan toe. Roer de melk en de vanille erdoorheen. Doe de bloem, de baking soda en het zout erbij en roer het om. Prak nu de bananen met een vork of pureer ze met een blender. Voeg deze toe aan het beslag en roer dit goed door, zodat het goed verdeeld is. Als laatste voeg je de chocola en de noten toe. Voeg het beslag in de cakevorm en leg er een opengesneden banaan op als decoratie. Bak het bananenbrood voor ongeveer 50 tot 65 minuten in de oven. Even laten afkoelen en eet smakelijk.

@miljuschka

Lees ook: De lekkerste cupcake recepten voor de kids