Deze bloemen zijn niet alleen mooi, maar ook gezond

Lifestyle door Britt

Wij worden zo gelukkig van een mooie bos bloemen. Bloemen maken je huis niet alleen gezelliger, maar het heeft ook voordelen voor jouw gezondheid. Het zorgt voor meer creativiteit, minder stress en uit een onderzoek van de Universiteit van Wageningen is gebleken dat mensen duidelijk vrolijker worden als er bloemen op tafel staan. Nog een extra reden om nu op de fiets te stappen naar de bloemenkraam. Welke voordelen heeft welke bloem?

Lees meer: De gezondste theetjes om niet ziek te worden

Lavendel

Lavendel zorgt voor rust en is de perfecte bloem voor op jouw slaapkamer. Het zorgt namelijk voor een betere nachtrust.

Passiebloem

De passiebloem staat niet alleen mooi in jouw tuin, maar is ook erg gezond. De passiebloem zorgt ervoor dat stress en spanning je lichaam verlaat. De bloem heeft een rustgevend effect en voorkomt nervositeit, hartklopping en helpt zelfs bij afkickverschijnselen. Ook bij angst of paniekaanvallen helpt een kop thee van deze bloem.

Rozen

Wie is er niet gek op rozen? Na het genieten van de mooie bos rozen gebruik je hem voor je skin care routine. Maak je eigen rozenwater. Rozenwater heeft een verzorgende en verzachtende uitwerking op je huid. Rozenwater zit boordevol vitamine C en stimuleert de collageenaanmaak, jouw huid krijgt een oppepper en zorgt voor een jongere uitstraling. Ook zorgt rozenwater dat jouw acne minder wordt of zelfs verdwijnt. Het doodt namelijk de bacteriën. Zeker het proberen waard. Geen zin om het zelf te maken? Het is in elke drogist te vinden.

Saffraan

Saffraan is een bloem die ontzettend veel voor jouw gezondheid kan betekenen. De bloem is namelijk bij veel klachten te gebruiken. Het voorkomt pijnlijke galstenen, aderverkalking en het helpt tegen de klachten van astma. Veel last van je menstruatiepijn? Saffraan heeft een verlichtende werking op jouw menstruatiepijn. Het brengt jouw baarmoeder tot rust, waardoor de krampen verminderen. Ook helpt het om je concentratievermogen te verhogen.

Goudmelisse

Last van koorts? De goudmelisse helpt hierbij. Het heeft niet alleen een koortsverlagende werking, maar ook een rustgevende werking en het heeft een positief effect op je bloedsomloop.

Slaapmutsje

Je raadt het al. Het slaapmutsje is een perfect slaapmutsje. De blaadjes van deze mooie bloem zorgen voor een rustgevende werking van onze geest. De bloem wordt veel gebruikt bij kinderen die overactief zijn of gediagnosticeerd zijn met ADHD. Wij volwassenen gebruiken hem vooral voor slapeloosheid, stressvolle situaties en bij darm- en spierkrampen.

Oost-Indische Kers

Van de Oost-Indische Kers zijn de bloemen en de bladeren eetbaar, nadat je het natuurlijk goed hebt gewassen. De pittige en peperige smaak is niet alleen lekker in gerechten, het heeft ook veel gezondheidsvoordelen. De bloem heeft een slijmoplossend effect en komt perfect te pas als je verkouden bent. Daarnaast heeft het een zuiverende werking, dit helpt tegen een blaasontsteking.