5x leuke manieren om een leren broek te dragen

Beauty & Mode door Kyra

Leren broeken bestaan al super lang in ons fashionbeeld. Er zijn enorm veel opties om ze te stijlen, maar wat past er nu bij jou? En is de combinatie die je hebt bedacht, ook wel echt een leuke combinatie? Wij hebben vijf manieren voor je gekozen om je leren broek net iets leuker te dragen, zonder dat je er bij loopt alsof je geen weet van stijl hebt.

Blouse

Deze stijl klinkt heel saai, maar met wat accessoires en de juiste styling is deze look een klassieker én past het bij veel situaties. Pak een witte blouse uit de kast. Knoop het niet helemaal vast, maar laat de bovenste paar knopen los voor een casual look. Draag een wide leg leren broek bij de outfit. Voeg ook een ketting, oorbellen en ringen aan de outfit toe en je bent klaar voor de dag. Kies voor een lage laars voor onder de outfit. Nog leuker als je laarzen passen bij de kleuren van de outfit zelf!

Blazer

Moe van elke dag dezelfde broek aan naar werk? Ruil deze dan in voor een leren broek. Je outfit blijft zakelijk, maar is net wat leuker dan die saaie pantalon. Draag er een wit T-shirt boven. Daarover draag je weer je blazer. Zo is de outfit niet té heftig.

Overigens is deze outfit niet alleen voor werk. Ook in ons dagelijkse straatbeeld zie je steeds meer business casual voorbij komen. Met een pop of colour of lekker monochrome, allerlei variaties zijn helemaal hip tegenwoordig. Doe er een leuk petje bij op en een coole sneaker om de outfit af te maken.

Monochrome

Monochrome outfits zijn hot and happening. Zwarte leren broek, zwarte trui en zwarte schoenen. Gooi je haar in een snelle knot en je bent ready to go. Bij deze outfit hoef je niet teveel na te denken over de combinaties. Zwart op zwart op zwart is al genoeg. Voeg nog een lange, zwarte trenchcoat aan de outfit toe voor die extra mysterieuze sfeer. In de zomer kies je er juist voor om een zwarte tanktop te dragen. Ook pak je de zwartste zonnebril uit de kast en gooi je je haar in een strakke staart. Makkelijk, maar geloof ons maar, iedereen kijkt naar je outfit.

Cropped sweater

Deze look is super comfortabel. Je geeft de outfit iets meer spice door een cropped sweater te dragen in plaats van een normale sweater. Zo is er de mogelijkheid om een schattige, rechte cropped sweater te dragen. Als je kiest voor een grunge cropped sweater, ga je terug naar de jaren 90 voor de rock en roll. Draag sneakers in plaats van laarsjes om de outfit toch nog een moderne twist te geven.

Kleurrijke leren broek

Geen zin meer in je zwarte leren broek? Koop dan een kleurrijke! Er zijn genoeg broeken die niet zwart zijn. Elke kleur die je bedenkt, bestaat hoogstwaarschijnlijk ook als leren broek.

Ook met deze kleurrijke broeken zijn er weer veel stijlopties mogelijk. Gebruik bijvoorbeeld een blauwe leren broek bij de blazer outfit en draag een hele gele outfit als monochrome. Ook is een blouse leuk met elke kleur broek, vooral bij een kleur zoals roze. Toch liever de cropped sweater dragen? Een rode leren broek geeft je dan alsnog die rockers look, misschien wel meer dan een zwarte.

Lees ook: 5 grote modetrends die we gaan spotten in de lente van 2024