6x snelle en gezonde ontbijtjes

Food door Maj

Onbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Je geeft je lichaam energie en neemt even een momentje voor jezelf om de dag te overdenken. Heb je niet al te veel tijd in de ochtend, maar wil je wel lekker ontbijten? Dit zijn 6x snelle en gezonde ontbijtjes om van te genieten!

1. Overnight oats

Overnight oats zijn dé ideale oplossing als je weinig tijd hebt in de ochtend, doordat je het de avond van tevoren al kunt preppen. Dit ontbijtje zit boordevol vezels en eiwitten en is mega gezond. Hoe je deze fijne uitvinding maakt? Doe ongeveer 40 gram havermout in een bakje. Voeg hier 160 ml (plantaardige) melk naar keuze aan toe. Roer het goed door elkaar en dek af met folie in de koelkast. De volgende ochtend hoef je alleen maar de overnight oats door te roeren en je favoriete topping toe te voegen. Denk aan kaneel, banaan, bosbessen of nootjes.

  

2. Yoghurt met granola en vers fruit

Natuurlijke yoghurt bevat veel gezonde voedingsstoffen en is heel lekker om te eten als ontbijt. Door granola aan de yoghurt toe te voegen, krijg je meer vezels binnen en maak je het iets meer crunchy. Top de yoghurt af met vers fruit, zoals kiwi, banaan en frambozen. Tip: maak je eigen granola (mega lekker).

  

3. Bananencake

Ook bananencake kun je van tevoren alvast klaarmaken. Snijd de cake in plakken en doe deze in aparte zakjes. Vries de plakken bananencake in en haal deze de avond van te voren eruit. In de ochtend hoef je alleen nog maar een lekkere topping toe te voegen naar keuze, zoals yoghurt, maple syrup of vers fruit. Genieten!

  

4. Crackers met avocado

Ben je meer van een hartig ontbijtje? Crackers of brood met avocado doen het altijd goed. In avocado zitten veel vezels en goede vetten. Smeer eerst wat light roomkaas op de cracker en beleg daarna met een plaatje kipfilet voor wat extra eiwitten. Een gezonde en voedende start van de dag!

  

5. Ontbijt muffins

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je minder gaat snacken over de dag heen. Deze gezonde ontbijtmuffins met havermout en banaan zorgen voor veel energie, zodat je de dag fit doorkomt. Natuurlijk hoef je hiervoor de ochtend zelf niet in de keuken te staan, want je kunt ze van te voren al bereiden. Ook super fijn om als tussendoortje mee te nemen naar je werk bijvoorbeeld!