Zo houd je je aanrecht altijd schoon en opgeruimd

Life Hacks door Maj

Heb je ook last van een rommelig aanrecht en vind je het lastig om de keuken atijd clean te houden? Welke.nl to the rescue! Met deze handige tips zorg je ervoor dat je aanrecht altijd schoon en opgeruimd is. Geen slingerende ontbijtbordjes en lege verpakkingen meer, maar een strak en geordend aanrecht.

1. Alles ordenen en handig indelen

Om een opgeruimd aanrecht te krijgen en vooral te behouden, is het verstanding om alles functioneel in te delen. Maak het jezelf makkelijk. Zodra je te veel moeite moet doen, leg je het waarschijnlijk in de beruchte rommel la en kijk je er niet meer naar om. Dat is wat we willen voorkomen. Begin met het logisch indelen van de kastjes en lades. Leg alles op soort bij elkaar en zorg ervoor dat je alles makkelijk kunt pakken. Zet naast een paar noodzakelijke apparaten, niet te veel op het aanrecht. Daar krijg je eigenlijk alleen maar onrust door, waardoor de rommel zich in der loop van tijd gaat opsparen.

2. Zorg voor een opruim routine

Het opruimen van het aanrecht moet eigenlijk een gewoonte worden waar je niet meer over na hoeft te denken, maar gewoon automatisch doet. Denk aan elke dag al het keukenlinnen vervangen, een doekje over het aanrecht halen na het maken van een maaltijd en alle spulletjes weer netjes op de plek zetten. Maak er een dagelijkse routine van, wat erbij hoort zodra je hebt gekookt of je ontbijt hebt klaargemaakt.

3. Deel je tijd in de keuken handig in

Deel je tijd in de keuken efficiënt in. Ga geen tv kijken als je maaltijd in de oven staat, maar pak in de tijd dat je gerecht moet braden of bakken het aanrecht even helemaal aan. Zodra de kookwekker gaat, is je aanrecht mooi opgeruimd en kun je in alle rust gaan genieten van je maaltijd. Hoe fijn is dat?

4. Lege verpakkingen weggooien

Gooi lege verpakkingen meteen weg en laat ze niet op het aanrecht rondslingeren. Zo stapelt zich het alleen maar op en wordt het een steeds grotere drempel om de rommel weg te gaan gooien. Wees consequent en loop elke avond naar de afvalbak. Je zult jezelf dankbaar zijn, wanneer je s' avonds in een opgeruimde keuken thuiskomt. Een heerlijk gevoel!

5. Zet de schoonmaakproducten binnen handbereik

Maak het jezelf niet te moeilijk en zet alle schoonmaakproducten voor je aanrecht binnen handbereik. Wanneer je moet zoeken, denk je waarschijnlijk al snel: laat maar zitten. Zet alles op één vaste plek, zodat je elke ochtend en avond even een doekje over het aanrecht kan halen.