Het geheime ingrediënt tegen onzuiverheden

Life Hacks door Maj

Er zijn tegenwoordig veel producten op de markt tegen onzuiverheden. Toch bestaat er ook een heel fijn natuurlijk ingrediënt wat bijna iedereen (jawel) in de koelkast heeft liggen. Ook zo benieuwd welk geheime ingrediënt onzuiverheden tegengaat? Wij delen deze handige tip maar al te graag met jullie!

Het geheime ingrediënt tegen onzuiverheden 

Het geheim tegen onzuiverheden? Komkommer! Het zal niet helemaal uit de onverwachtse hoek komen, want komkommer is niet geheel vreemd in de beautyindustrie. We gebruiken het bijvoorbeeld wel eens als oogmasker tijdens een ontspannend gezichtsmaskertje. Komkommer zorgt ervoor dat talg in de huid verminderd wordt. Een te hoge talgproductie kan er namelijk voor zorgen dat je een hele vette huid krijgt en de poriën verstopt raken. Hierdoor ontstaan onzuiverheden.

Zo gebruik je het

Snijd de komkommer eerst in plakjes. Begin daarna met het invriezen van de plakjes komkommer. Yes, je leest het goed. De komkommer moet bevroren zijn, voordat je het op je gezicht gebruikt. Doordat de komkommer bevroren en koud is, ga je zwellingen in je gezicht tegen. Na gebruik van de komkommer zijn niet alleen je puistjes verminderd, maar zie je er ook heel fris en wakker uit. Masseer de komkommer over je gezicht heen en herhaal dit een aantal keren.

Na een tijdje deze lifehack elke ochtend of avond te gebruiken, zul je merken dat je huid straalt als nooit te voren. Echt een must om uit te proberen en wie weet wordt dit je nieuwe ochtendroutine.

Waar het nog meer goed voor is

Komkommer is behalve tegen onzuiverheden, voor nog veel meer beauty hacks een heel handig product. Het kan namelijk ook heel goed werken tegen wallen, doordat er veel vitamine K in komkommer zit. Het verminderd daardoor donkere kringen en de zwelling onder de ogen.

Ook tegen rimpels werkt deze gezonde snack er goed, door het stofje silica. Hiervoor moet je de komkommer eerst schillen en deze zachtjes inmasseren. Silica zorgt ervoor dat de huid steviger wordt. Zeker het proberen waard dus!