Dit is de juiste volgorde voor het wassen van je haar

Beauty & Mode door Kyra

Het wassen van je haar is belangrijk voor de mooie look. Er zijn zoveel producten en manieren om te wassen, maar wat is het beste? Wij hebben een volgorde gemaakt zodat jij het beste resultaat boekt!

Lees ook: 6 tips voor lang en glanzend haar

Zo was je je haar

Kam je haar van tevoren

Het klinkt misschien logisch, maar goed gekamd haar geeft echt een beter resultaat na de wasbeurt. Door het haar te kammen zorg je ervoor dat de producten die je gebruikt alle vrijheid hebben om in te trekken. Heb je veel klitten? Dan vindt het product de weg naar de juiste plek moeilijker. Heb je een haartype dat minder geschikt is voor kammen? Zorg er dan voor dat de klitten zo min mogelijk aanwezig zijn. We willen het haar natuurlijk mooier maken en niet kapot.

Gebruik een geschikte shampoo

Als je eenmaal onder de douche staat en je haar lekker nat is, is het tijd voor de shampoo. Iedereen gebruikt shampoo, maar weet je wel waar het goed voor is? Voor de meeste van ons voelt het goed en ruikt het lekker. Shampoo doet meer dan dat. Het zorgt ervoor dat alle dode huidschilfers, resten van haarproducten, zweet en talg van je hoofdhuid en uit je haar verdwijnen. De shampoo reinigt het haar, zodat de conditioner en het haarmasker beter hun werk doen.

Voor optimaal resultaat is het van belang dat je shampoo gebruikt dat bij jouw haartype past. Als je stijl, vettig haar hebt, gebruik je een hele andere shampoo dan iemand met droog krullend haar. Online zijn er veel hulpmiddelen om erachter te komen welke shampoo voor jou geschikt is.

Haarmasker

Eén à twee keer per week is het slim om een haarmasker te gebruiken. Een haarmasker is net wat sterker dan een conditioner en legt je haar helemaal in de watten. Voor elk haarprobleem is er wel een haarmasker die een goede bijdrage tot de oplossing doet. Gebruik een masker niet te vaak. Gebruik het product meer als je het echt nodig hebt.

Elk masker heeft een andere gebruiksaanwijzing. Zo zijn er haarmaskers die op droog haar het beste werken, maar er zijn ook maskers die het beste zijn voor nat haar. Zorg er wel voor dat het haar niet super nat is. Dit doe je door het uit te knijpen. Breng dan het masker aan zoals het op de instructies staat.

Conditioner

De meningen over conditioner zijn nogal verdeeld. De één houdt ervan, omdat het je haar zacht en glanzend maakt. De ander vindt het onzin, omdat het alleen vettigheid met zich meebrengt. Als je haar slecht reageert op conditioner, is het slim om een andere soort of merk te proberen. Conditioner is namelijk super goed voor je haar en hoofdhuid. Waar de shampoo alles reinigt, doet conditioner de verzorging. De conditioner sluit de haarschubben, die door de shampoo geopend zijn. Het voedt, herstelt en hydrateert het haar en de huid. Het gebruiken van conditioner is dus echt van belang. Doe je dit niet, dan is je haar zwakker en vatbaarder voor breuk.

Gebruik de conditioner na het haarmasker, om het haar extra te beschermen en de wasbeurt goed af te ronden.

Lees ook: De beste tips tegen pluizig en frizzy haar