5x tips om je lange relatie spannend te houden

Lifestyle door Maj

Na een aantal jaren samen te zijn, is het belangrijk om nog steeds moeite te blijven steken in jullie relatie. Zo houd je het spannend tussen jullie en krijgt je relatie een verrassende boost. Houden van doe je zeker, maar soms moet het vlammetje weer even worden aangestoken. Wij geven 5x tips om je lange relatie leuk en spannend te houden!

1. Plan tijd voor jullie samen

Weinig tijd voor elkaar hebben is nummer één oorzaak, waardoor je in een sleur kan raken. Plan bijvoorbeeld vaste avonden in voor een date-night. Hebben jullie de woensdagavond allebei tijd? Ga lekker uiteten of drink thuis een wijntje samen. Je kunt ook samen gaan wandelen of naar de bioscoop. Zo blijf je leuke dingen doen samen en neem je echt even tijd voor elkaar. Probeer ook af en toe een weekendje weg te plannen, zodat je de spanning er in kan houden en even weg bent uit je thuisomgeving.

2. Communiceer met elkaar

Blijf communiceren en niet geheel onbelangrijk: luister naar elkaar. Dit kan zijn over alledaagse dingen gaan, maar ook op seksueel gebied is het belangrijk om te blijven praten. Misschien wil de een wel eens expirimenteren met iets nieuws en staat de ander hier ook voor open. Zo blijf je het ook interessant houden ook op seksueel gebied, wat heel veel spannends kan doen voor je relatie.

3. Spontane acties

Probeer altijd moeite te blijven steken in jullie relatie en kom eens met leuke verrassingen. Dit kan een klein cadeautje zijn, een ontbijt op bed of zelfs een klein liefdesbriefje op de keukentafel. De kleine onverwachste dingen, zijn juist de acties die het leuk blijven houden in jullie relatie.

4. Love language

Weten jullie elkaars love language? Wat waardeert je partner bijvoorbeeld echt in een relatie? Dit kan een knuffel zijn na werk of een kopje koffie in de ochtend. Houd dit er dan af en toe in, zo toon je waardering aan elkaar en tover je een lach op elkaars gezicht!

5. Steek moeite in jezelf

Steek niet alleen moeite in je relatie, maar ook in jezelf. Trek een leuk kledingsetje aan en doe je haar af en toe in de krul. Ook kan het lekker zijn om gezond te eten en bezig te zijn met sporten. Zo zit je lekkerder in je vel, wat je partner ook zal merken. Je voelt je zelfverzekerder en staat steviger in je schoenen. Probeer verder ook leuke dingen te doen zonder elkaar, zo blijf je een eigen leven houden en heb je ook nog eens leuke verhalen om te vertellen. En wil je een keer wat nieuws uitproberen? Goed idee! En dit mag natuurlijk ook in de slaapkamer met bijvoorbeeld een satisfyer.