Nachtje weg? Dit zijn de meest bijzondere plekken om te overnachten in Nederland

Lifestyle door Britt

Even weg van de dagelijkse sleur, een jubileum vieren of gezellig met vrienden of familie een nachtje een nieuwe plek ontdekken. Hoe leuk is het om op een speciale plek te slapen? Een simpel hotel, huisje of tent kan altijd nog. Kies voor een bijzondere overnachting! Lees hier vijf leuke opties.

Lees meer: Dit zijn de leukste tiny houses in Nederland

Een heilige nacht

Slapen in een kerk. Wanneer maak je dat nou mee? Het kan in Oosterwolde, in het mooie Friesland. Er is een schattige woonkamer gecreëerd en een bed geplaatst. Voor de rest waan je echt in een dorpskerk. Alle banken zijn nog aanwezig, een orgel en de kerkklokken luiden elk uur. Ja, ook in de nacht. Wij raden het wel aan om er één nachtje te overnachten, want de kerk beschikt helaas niet over een douche. De hele ervaring is zeker aan te raden. Echt een uniek nachtje weg!

Meer op Instagram

Hollandser kan niet

Een nachtje verblijven op de meest Nederlandse plek, een molen. In Abcoude in de Mondriaanmolen slaap je heerlijk in een gezellige plek met prachtig en wijd uitzicht. Begin de dag met een ontbijtje in de tuin of als je geluk hebt stap je op het ijs en schaats je een prachtige route. De molen bevindt zich naast onze hoofdstad Amsterdam, dus een dagje de stad in raden wij daarom ook zeker aan. Met z’n zessen of gewoon lekker met z’n tweeën heb je hier een onvergetelijke tijd.

Meer op Instagram

Mooi geel is niet lelijk

De één vindt ze spuuglelijk en de andere ziet de schoonheid ervan in. Eén ding is zeker, opvallend zijn de iconische, gele kubuswoningen in Rotterdam. Wist je dat jij daar in kan slapen? Op een ideale plek in Rotterdam slaap je super knus in deze woningen. Er is een bar aanwezig waar je met al je buren een borreltje drinkt en je wordt wakker met een heerlijk ontbijt. Zeker een aanrader als je een nachtje naar Rotterdam wil.

Meer op Instagram

Overnachten in een boom

Hoe leuk is deze slaapplek? Wie had er als kind niet de droom om een eigen boomhut te hebben? Het heeft iets langer geduurd dan we hadden gehoopt als kind, maar we kunnen eindelijk slapen in een echte boomhut. In Halle, in Gelderland, boek je een ontzettende leuke boomhut waar je met z’n tweeën romantisch wakker wordt tussen de paarden.

Meer op Instagram

Een nachtje in de bajes 

In Alkmaar is een oude gevangenis omgebouwd naar een mooi hotel met 102 kamers. Nou ja kamers? Cellen beter gezegd. Je krijgt een rondleiding en de gids vertelt over het leven in de gevangenis. Echt een belevenis en de beste manier om ooit in je leven een cel van binnen te zien.

Meer op Instagram