5 manieren om jezelf weer even helemaal op te laden

Lifestyle door Maj

Onthoud: selfcare isn't selfish. Soms is het nodig om jezelf weer even helemaal op te laden en een energieboost te krijgen. Wij delen 5 manieren om je energie weer terug te krijgen en even goed de tijd te nemen voor jezelf. Zeg maar bye tegen futloosheid en hi tegen de fitte jij!

1. Alle spanning uit je lichaam

Het kan een hele opluchting zijn om jezelf eerst even te onladen. Dit moet je ook zeker doen, voordat je weer kunt opladen. Zit je te hinken op twee gedachtes? Schrijf van je af of praat met iemand, daarna voel je je veel relaxter en meer ontspannen. Houd een dagboek bij en schrijf elke avond op wat positief was en minder goed ging. Maak eventueel een fijne to do list voor morgen, zo ga je zonder zorgen naar bed.

2. Sporten

Nu mentaal alle spanning uit je lichaam is, is het tijd om fysiek ook je lichaam eens even goed aan te pakken. Plan een fijn sportlesje in en laat jezelf helemaal gaan. Daarna kan het ook heerlijk zijn om af te toppen met pilates of yoga om je innerlijke rust weer terug te vinden. Duik je liever niet de sportschool in? Doe dan een sportlesje vanuit huis of ga een rondje hardlopen. Kan ook heel verlossend zijn!

3. Plan een paar dagen vrij

Als je echt merkt dat je aan het einde van je latijn bent, is het niet goed om door te gaan met werken. Plan een paar dagen vrij en zet deze dagen ook echt niks in je agenda. Ga lekker een dagje naar de sauna, een weekendje weg (alleen) of ga het bos in om te wandelen. Zorg er in ieder geval voor dat je lichaam ontspant. Leg je telefoon aan de kant en reset jezelf volledig.

4. Mindfulness

Verdiep jezelf in mindfulness. Ook als je weer aan het werk gaat, is het belangrijk om dit dagelijks op te pakken. Plan bijvoorbeeld elke ochtend of avond na werk een half uurtje in. Maak het jezelf comfortabel en probeer in het nu te leven. Er bestaan verschillende oefeningen die je vanuit huis kunt doen. Als je er nog meer over wilt leren, kun je natuurlijk ook een sessie inplannen bij een coach.

5. Voeding

Naast je geestelijke gezondheid, is het belangrijk dat je lichaam zich goed voelt: je bent wat je eet. Eet genoeg vitamines en vezels. Vooral na alle stress is het belangrijk om je lichaam weer op te laden met gezonde voeding.