De lekkerste recepten met een aubergine

Aubergine, aubergine en nog eens aubergine. Wij krijgen geen genoeg van deze lekkere en veelzijdige groente. De aubergine is niet alleen erg lekker, maar ook supergezond. Zo bevat de paarse groente vitamine C. Dit is rijk aan antioxidanten, is vijzelrijk, draagt bij aan een gezonde energiestofwisseling door mangaan en bevat weinig calorieën, maar de vezels zorgen wel voor een verzadigd gevoel. Hoe maken we de aubergine het lekkerste klaar? Lees hier een paar lekkere recepten.
Gevulde rolletjes
Deze heerlijke gevulde rolletjes serveer je als voorgerecht, bijgerecht of zelfs hoofdgerecht. Super makkelijk en erg lekker.
Wat moet je in huis hebben?
- 1 aubergine
- 250 ml marinara saus
- Olijfolie
- 300 gram ricotta
- Citroenschil
- 1 knoflookteen
- Pesto naar smaak
- Parmigiano Regiano
Hoe maak je het?
- Was de aubergine goed en snij hem in lange dunne plakken. Bestrooi een goede hoeveelheid zout aan beide kanten en leg je aubergine op keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen. Laat dit rusten, terwijl je verder gaat met de vulling.
- Om de vulling te maken meng je de ricotta knoflook en citroenschil (naar smaak).
- Smeer de aubergine royaal in met olijfolie en bak ze goudbruin aan beide kanten.
- Leg een goede hoeveelheid van de vulling op de aubergine en rol deze allemaal tot een mooi rolletje op.
- Leg in de ovenschaal de rolletjes met daaroverheen de marinara saus, olijfolie en wat Parmigiano Regiano.
- Bak voor 20 min. de rolletjes op 200 graden in de oven.
- Top het af met pesto en de rest van de Parmigiano Regiano.
Geniet ervan!
@vessys_gourmet_kitchen
Met gehakt
Een aubergine met een vulling van (kip)gehakt. Heerlijk met rijst!
Hoe maak je het klaar?
- 2 grote aubergines
- 50ml olijfolie 1 theelepel paprikapoeder 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
Was en snijd de aubergine in lange plakken. Meng de kruiden met de olijfolie en besmeer dit op de plakken. Deze gaan voor 30 minuten in de oven op 200 graden. Nu gaan wij door met de vulling. Ingrediënten voor de vulling:
- 400 gram rundergehakt/of kip
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 tomaat geraspt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1/2 theelepel peper
- Een beetje water
Bak de gesnipperde ui en knoflook samen met de gehakt gaar. Voeg de paprika, tomaat, tomatenpuree en de kruiden toe. Bak dit tot een lekker en gaar mengsel.
Leg op de plakken een goede lepel vulling en wat geraspte kaas, hierop weer een plak aubergine en leg daar nog een keer een goede lepel vulling op en wat geraspte kaas. Dit gaat nog een keer 15 minuten de oven in op 200 graden.
Serveer met rijst en smullen maar!
@cookingwithhafida
Gegrillde aubergrine met harissa merguez
Heerlijke en snelle recepten, wij zijn er gek op. Zo ook dit heerlijke recept. Weinig ingrediënten en zo op tafel.
Wat moet je in huis hebben voor 1 persoon?
- ½ aubergine
- 3 eetlepel hummus
- 2 merguez worstjes
- 1 eetlepel harissa
- 2 eetlepel abrikozenjam
- 1 takje platte peterselie
Hoe maak je het klaar?
Halveer de aubergine en snijd in.
Besprenkel met olijfolie en zout.
Deze gaan 30 minuten de oven in op 180 graden
Bak de inhoud van de merguez met harissa in 6 minuten gaar
Smeer de aubergine in met hummus. Leg daarop de merguez met harissa en de abrikozenjam. Top hem af met wat peterselie.
Heerlijk!
@chefvanderlecq