Deze wenkbrauwvorm past perfect bij je gezicht

Beauty & Mode door Maj

Een goed gevormde wenkbrauw doet veel voor je gezicht, het geeft je namelijk veel meer gezichtsuitdrukking. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de wenkbrauwvorm die perfect past bij jou gezicht. Maar hoe vind je nou de ultieme wenkbrauwvorm? Wij leggen het je uit!

Kijk naar je gezichtsvorm

We beginnen met het vaststellen van een goede vorm voor je wenkbrauwen, dit doen we door te kijken naar de vorm van je gezicht. Heb je bijvoorbeeld een langwerpig of juist een rond gezicht? Hierop kun je de keuze voor een bepaalde shape baseren.

Langwerpige gezichtsvorm

Heb je een lang gezicht? Probeer je wenkbrauwen dan niet te scherp te epileren. Een rechte wenkbrauw past mooier bij de vorm van je gezicht.

Ronde of vierkante gezichtsvorm

Bij een rond en vierkant gezicht past een wenkbrauw met een scherpe 'knik' goed. Zorg er wel voor dat de knik wat hoekiger is en niet te rond. Bij een rond gezicht staan fluffy brows ook goed, je kunt ze dan dus zeker dikker aanzetten.

Smalle gezichtsvorm

Bij een smallere gezichtsvorm, staan dunne wenkbrauwen mooi. Houd je wenkbrauwen subtiel en maak geen grote brows, zo gaat alleen de aandacht uit naar je wenkbrauwen en zijn ze minder in verhouding met je gezicht.

De beste lifehack om je wenkbrauwvorm te bepalen

Nu door naar de volgende stap om dé perfecte wenkbrauwvorm te bepalen. Hiervoor gaan we kijken naar de 'afmetingen' van de wenkbrauw. Houd een dunne liniaal of pen langs je neus recht omhoog richting je wenkbrauw, dit is de ideale start voor je wenkbrauw. Doe dit nog een keer, alleen dan vanuit je neus naar de buitenkant van je ogen, dit is het ideale einde van je wenkbrauw. Je hoeft de haartjes die er 'teveel' zitten niet direct weg te halen, maar benadruk ze minder door ze wat subtieler in te tekenen op deze plekken.

Verder kun je ook bepalen waar de knik van je wenkbrauw het beste uitkomt. Houd dan wederom een dunne liniaal of pen naast je neus en trek deze door tot over je pupil van je oog. Op deze plek is de 'knik' het mooist bij jouw gezichtsvorm. Maar ga zeker niet te veel epileren en plukken, want je eigen gekregen wenkbrauwvorm staat altijd mooi!