De perfecte morning routine? Zo start je de dag optimaal

Lifestyle door Maj

Een goede start van de dag is erg belangrijk om je vrolijk, fit en opgeladen te voelen de gehele dag door. Je morning routine kan hier een groot onderdeel vanuit maken. Wij zetten de perfecte morning routine voor je op een rij om de dag optimaal te starten.

1. Geen harde wekkers meer

Het is niet prettig om wakker te worden met een hard geluid op de vroege ochtend. Deze trekt je uit een diepe slaap, waardoor je vervelend wakker wordt. Door een wake-up light daarentegen word je heel rustig wakker door middel van licht. Hierdoor word je langzaam wakker en heb je ook de tijd om wakker te worden, klinkt heerlijk toch?

2. Bed opmaken

Wanneer je eenmaal uit bed bent, is het goed om jezelf aan te leren het bed elke ochtend op te maken. Het bed kan dan luchten en je stapt in de avond ook veel lekkerder je bed in. Goed om deze stap aan je morning routine toe te voegen dus.

3. Bewegen en stretchen

Klinkt heel heftig op de vroege ochtend, maar hoeft het zeker niet te zijn. Je hoeft namelijk echt geen zware work-out te doen, maar alleen stretchen of mediteren kan al heel fijn zijn. Hierdoor krijg je minder stress, ontspant je lichaam en begin je de dag lekker fit!

4. Tijd nemen om te ontbijten

Veel mensen ontbijten niet, doordat ze haast hebben. Probeer van het ontbijt toch echt even een momentje te maken. Zet je wekker desnoods iets eerder of ga de avond van te voren aan de gang met meal prep. Je start de dag namelijk veel fitter door te ontbijten plus je gaat minder snel snacken tussendoor. Maak bijvoorbeeld een havermout ontbijt, bananenbrood, een smoothie of eet wat fruit met geroosterd brood. Ontbijten kan zo'n feestje zijn!

5. Start de dag vrolijk

Wanneer je de dag al chagrijnig begint, heb je eigenlijk al een valse start. Neem onder het klaarmaken even een paar minuutjes om te bedenken waar je deze dag naaruit kijkt. Dit kan een koffietje met je collega's zijn, het ontbijtje dat je zo gaat klaarmaken of je favoriete serie je vanavond kunt gaan kijken met wat lekkere snacks erbij. Zo begin je de dag positief en kijk je niet alleen naar de dingen waar je geen zin in hebt, maar ook naar de leuke dingen op de dag. Schrijf eventueel ook elke dag op wat je blij maakt en waarom je zin hebt in de dag. Super interessant en leuk om terug te lezen, zo houd je een soort dagboek bij!