Verwijder in een handomdraai witte stukjes uit je kipfilet

Life Hacks door Maj

Wanneer je een kipfilet snijdt, kom je altijd witte stukjes (pees) tegen. Deze zijn lekkerder om eruit te snijden, maar soms kan het zonde zijn om hele stukken kipfilet weg te moeten gooien. Niet getreurd want daar hebben wij een heel handig trucje voor! Zo verwijder je in een handomdraai witte stukjes uit je kipfilet.

Witte stukjes uit de kipfilet verwijderen

Niet iedereen verwijdert de witte stukjes, of te wel de pezen, uit de kipfilet. Toch is het vaak smaakvoller om de pezen te verwijderen. Je doet dit waarschijnlijk door deze stukjes weg te snijden, waardoor je veel vlees weg moet gooien. Super zonde! Daarom hebben wij onze research gedaan op TikTok en kwamen we deze ongelofelijk handige lifehack tegen. Het enige wat je nodig hebt is: jawel, een vork.

Dé lifehack

Deze lifehack is super easy en handig om te gebruiken. Leg je kipfilet eerst klaar, maar dan wel met de pees naar je toe. Pak er een vork bij en doe de pees tussen de tanden van de vork. Pak de kipfilet vast met een papiertje en trek de pees los. Resultaat: heerlijke kipfilet zonder stukjes pees. Wat een mega snelle en fijne lifehack, right? Nooit meer priegelen met je kipfilet.

Recept met kipfilet

Omdat de pezen dan toch zo makkelijk te verwijderen zijn, delen wij ons favoriete recept met, hoe kan het ook anders, kipfilet! Heb je zin in een salade voor het avondeten, maar wil je wel een goed vullende maaltijdsalade? Maak dan deze heerlijke salade met hete kip.