Dit betekenen onze dromen

Lifestyle door Maj

Je herkent het vast wel: je wordt wakker en hebt een heftige droom gehad die je jezelf nog herinnerd. Zo'n droom waar zeker een betekenis achter moet zitten. Maar wat betekenen onze dromen nou? Wij leggen het je uit.

1. Een val

Droom je dat je valt? Waarschijnlijk ben je met een schrik wakker geworden en was je droom ineens boom voorbij. Deze droom kan betekenen dat je te veel hebt gevraagd van jezelf en echt even moet ontspannen in het dagelijkse leven. Je bent te erg bezig met één bepaald ding, waarbij je te veel energie moet geven.

2. Je bent naakt

Een nachtmerrie kunnen we ook wel stellen: naakt in het openbaar zijn. Ineens sta je naakt op je werk of loop je zonder kleren door de stad. Niet zo fijn wakker worden, maar wat betekent het nou eigenlijk? Je voelt je waarschijnlijk kwetsbaar en bent op zoek naar jezelf. Het kan ook betekenen dat je zin hebt om te ontdekken en erachter te komen wat je nou echt wilt. Opzich toch niet een hele verkeerde droom dus, als je de betekenis ervan weet.

3. Niet kunnen plassen

Een vreselijk naar gevoel: nodig naar het toilet moeten, maar je kan niet plassen. Het gaat erom dat je meer aan jezelf moet denken en niet alleen met andere mensen bezig moet zijn. Af en toe is het goed om je eigen belang voorop te zetten en niet te onderdrukken wat je graag wil.

4. Je tanden verliezen

Wanneer je droomt dat je een tand verliest, ben je waarschijnlijk blij als je weer wakker wordt... Niet zo'n fijn gevoel. Het kan betekenen dat je je ergens over frustreert of je band met iemand langzaam kapot gaat (bijvoorbeeld je relatie of vriendschap). Tijd dus om dit eens goed onder de loep te nemen.

5. Dromen over vreemdgaan

Droom je dat je partner vreemdgaat? Dan heb je weinig vertrouwen in de relatie of ben je zelf erg onzeker hierover. Droom je dat jij vreemdgaat? Dan kun je een verlangen hebben naar een ander of je bent niet helemaal happy met je partner. Toch is het interessant om deze droom te evalueren en eens te bekijken wat jouw gevoel achter deze droom kan zijn.

6. Achtervolging

Zit iets of iemand je achterna? Dan ben je toch in je onderbewustzijn ergens bang voor of voel je je bedreigd. Waar je bang voor bent, ligt aan je persoonlijke situatie. Dat kan iets in je liefdesleven zijn of met een nieuwe baan te maken hebben.