Last van buikgriep? Met deze tips knap je snel weer op

Lifestyle door Maj

Je voelt je ellendig, energieloos en hebt buikpijn waardoor je vaak een bezoekje brengt aan het toilet: grote kans dat je buikgriep hebt. Wij delen een aantal tips, zodat jij snel weer de oude bent! En vergeet natuurlijk ook niet om gewoon even lekker uit te zieken en met de beentjes omhoog te gaan.

1. Genoeg water en thee drinken

Waarschijnlijk houd je het allemaal niet lang binnen, maar toch is het erg belangrijk om genoeg te drinken. Zo voorkom je uitdroging. Drink elke keer kleine beetjes en denk dan vooral aan water en warme thee. Word je nou echt heel dizzy en flauw, doordat je gewoon niks binnen kan houden aan vocht? Bel dan toch voor de zekerheid even de huisarts.

2. Veel rusten

Veel rusten klinkt als iets logisch, maar toch vinden mensen het lastig om even niks te doen. Vaak ga je door met werken of je dagelijkse dingen, waardoor je lichaam geen rust krijgt. Zo ziek je veel minder snel uit en heb je kans dat het alleen maar erger wordt. Plan je agenda gewoon lekker een paar dagen vrij en plof neer op de bank met een goede Netflix serie.

3. ORS tegen buikgriep

ORS is een medicijn dat het lichaam helpt om vocht op te nemen en dus uitdroging tegengaat. Zorg ervoor dat je dit standaard in huis hebt liggen, zo hoef je niet op je zieke dag een bezoekje te brengen aan de apotheek of drogist.

4. Luister naar je lichaam

Een hele belangrijke en waardevolle tip: luister naar je lichaam. Als je even geen zin hebt om iets te eten, doe het dan ook zeker niet. Eet waar jij zin in hebt, maar probeer vet eten te vermijden. Een droog beschuitje of wat fruit zal je lichaam beter doen dan een vette hamburger. Zelfs als je denkt ik heb weer zin in een hamburger, kan het nog zwaar vallen op je maag.

5. Dokter bellen 

Blijf je lange tijd ziek of heb jij het gevoel dat je aan de bel moet trekken? Schroom dan niet om de dokter te bellen. Wellicht moet je langskomen of kan de dokter je geruststellen. Houd je koorts lang aan, kan je ook na lange tijd nog steeds niks drinken, zit er bloed bij je ontlasting of heb je de neiging flauw te vallen? Bel dan zeker even de dokter. Bij dit soort dingen kan je altijd beter het zekere voor het onzekere nemen.