Zo maak je de airfryer stap voor stap schoon

Life Hacks door Maj

De airfryer: we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Binnen no time maak je de lekkerste snacks klaar. Natuurlijk is het wel van belang om je airfryer goed te onderhouden, zodat deze zo lang mogelijk mee gaat. Maak deze dus zeker om de zoveel tijd schoon. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je de airfryer weer laat blinken.

1. Begin met het schoonmaken van de binnenkant

We beginnen eerst met het schoonmaken van de binnenkant van de airfryer, of te wel het mandje die in de bakpan zit. Eigenlijk is dit heel simpel, want je kunt deze gewoon in de vaatwasser plaatsen. Heb je geen vaatwasser? Maak een sopje met warm water en wat afwasmiddel in je spoelbak. Zet het mandje in het sopje en laat deze voor 15 minuutjes even weken. Haal de aangekoekte resten weg met een borsteltje. Doe alles wel voorzichtig en probeer niet te ruw te werk te gaan, want er zit een antiaanbaklaag op het mandje. Droog het mandje goed af met een theedoek.

Daarnaast zit de bakpan nog aan de binnenkant van de airfryer. Deze kan je in de vaatwasser zetten, maar ook met een sopje worden schoongemaakt. Vind je dat de airfryer na het schoonmaken nog steeds wat ruikt? Probeer eens wat citroensap, dit zorgt voor een frissere geur.

Tip: gebruik een bakpapiertje tijdens het klaarmaken van je snacks in de airfryer, dit voorkomt veel schoonmaakwerk.

2. Het verwarmingselement

Het verwarmingselement mag je niet uit de airfryer halen, dus deze ga je schoonmaken terwijl die er nog in zit. Draai hiervoor de airfryer op de kop. Je kunt het verwarmingselement het beste schoonmaken met een zacht sponsje en een tandeborstel. Doe hier een klein beetje afwasmiddel op en wrijf zachtjes eroverheen. Zorg ervoor dat alles na het schoonmaken goed droog is.

3. Last but not least: de airfryer van buiten

De airfryer kan van buiten ook een beetje vettig worden, belangrijk dus om deze goed schoon te maken. Doe dit door met een vochtig doekje alles goed schoon te poetsen, maak daarna wederom goed droog met een zacht doek. Je kunt het schoonmaken ook goed bijhouden door elke keer na gebruik een vochtig doekje over de airfryer heen te halen.

Airfryer tip (recept)

Houd jij van groentes en let je op je lifestyle, maar vind je af en toe een frietje (of patatje, I guess we'll never know) ook lekker? Dan zijn deze wortelfrietjes uit de airfryer perfect voor jou! Zo kun je toch op een gezondere manier een beetje cheaten met junkfood. Yum! Wij delen het beste recept voor knapperige wortelfrietjes.