DIY: Maak je eigen sierkussen

Hobby door Maj

Sierkussens maken je interieur meteen een stuk gezelliger. Leg een paar leuke exemplaren op de bank, in je leeshoek en op je bed voor een comfy en cozy ligplek. En hoe leuk is het om deze kussens zelf te maken? Wij delen dé DIY ideeën om zelf sierkussens te maken, aan de slag!

1. Knutselen met een oud deken of tapijt

Wees creatief met wat je al in huis hebt en hergebruik de materialen. In dit geval gaan ze aan de slag met een IKEA badkamer vloerkleed, maar je kunt ook bijvoorbeeld een oud deken hiervoor gebruiken. Eigenlijk heel simpel: naai het deken of tapijt met een grote steek (zwart garen) aan elkaar vast om een kussen heen. Maak vervolgens de zijkanten dicht en je hebt een super leuk kussentje!

2. De envelop methode

De envelop methode is één van de makkelijkste methodes om een kussenhoes te maken. Eigenlijk vouw je gewoon (zoals de naam al verklapt) een simpel envelopje. Volg stap voor stap onderstaande instructies en je hebt binnen no time een leuke kussenhoes.

3. Boho stijl kussenhoes

Met deze DIY gaan we alweer een stapje verder, maar als jij van uitdagingen houdt is deze DIY perfect voor jou! Het eindresultaat mag er dan ook zeker wel wezen, want hoe leuk zijn deze kussens?

4. Terracotta kussens

Om even in de trend van 2024 te blijven, deze terracotta boho kussens zijn helemaal hét anno 2024. En nog leuker: je kunt ze gewoon zelf maken! Met een beetje creativiteit geef jij je interieur net even die extra touch met deze leuke kussens.

5. Kattenliefde

Ben jij helemaal gek op katten? Of zoek je nog een leuk kussentje voor op de kinderkamer? Dan is deze DIY cat pillow zeker wat voor jou. Super schattig!