Geen zin in brood? Probeer deze alternatieven voor brood

Food door Zita

Als jij iedere dag brood eet als ontbijt of lunch, dan komt het misschien wel je neus uit op een gegeven moment. Wij snappen dat maar al te goed. Er zijn gelukkig een hele hoop alternatieven die je eet in plaats van brood. Heb je wat inspiratie nodig? Wij laten je deze (lekkere) alternatieven zien!

Alternatieven voor brood

Er zijn ontzettend veel alternatieven voor brood. Die lichten we graag voor je uit in dit artikel. Het is wel goed om te weten dat brood niet slecht voor je is en het gewoon een gezonde keuze is. Zeker wanneer je kiest voor bijvoorbeeld volkoren of speltbrood. Ondanks dat het niet slecht voor je is, wil je soms misschien graag wat anders eten. Doe in het rijtje hieronder wat inspiratie op.

Wraps

Een lekker alternatief voor brood, zeker als lunch, zijn wraps. Het leuke (en lekkere) aan wraps is dat je ze eindeloos vult met dingen die jij lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan zalm of kipfilet met roomkaas, falafel of groenten. Hier raak je dus zeker niet op uitgekeken aankomende tijd.

wraps alternatieven brood

Smoothie bowl

Meer zin in iets zoets? Kies dan voor een smoothie bowl. Deze zien er niet alleen vrolijk uit, ze smaken ook nog eens heerlijk. Je maakt een smoothie bowl gemakkelijk met jouw favoriete (bevroren) fruit. Je kiest toppings die jij lekker vindt, zoals banaan, nootjes en zaden. Smullen maar!

smoothie bowl alternatieven brood

Havermout

Zeker in de ochtend is havermout erg lekker. Binnen enkele minuten maak je het klaar en top je het af met lekkere dingen. Denk aan appel met kaneel, banaan of pindakaas. Varieer hiermee, zodat je er ook niet snel op uitgekeken raakt. Maak de havermout met jouw favoriete melk, zodat het een extra lekkere smaak heeft.

Salade

In de middag is het lekker om een goedgevulde salade te eten. Je maakt deze gemakkelijk zelf. Haal ingrediënten in huis zoals sla, cherry tomaatjes, paprika, feta, komkommer en eventueel olijven. Wil je dat de salade lekker vullend is? Kies er dan voor om ook eiwitten of koolhydraten doorheen te doen. Denk aan kip, aardappeltjes, kikkererwten of pasta.

salade alternatieven brood

Crackers

Wil je toch nog een beetje het gevoel hebben dat je brood eet? Kies dan voor crackers in plaats van brood. Dit is hetzelfde principe als brood, maar dan toch nét wat anders (en meer crunchy!). Het voordeel van crackers is dat je ze, net als met brood, belegt met wat je maar wil. Van pindakaas tot gewone kaas, alles is mogelijk.

Lees ook: 3x lekkere, originele recepten met hummus