Recept: zo maak jij de lekkerste Irish Coffee

Food door Zita

Een kopje koffie waarderen de meesten van ons wel. Een heerlijk bakkie pleur om je dag mee te beginnen, of juist om mee af te sluiten. Een heerlijke variatie op dat kopje koffie, is een Irish Coffee. Een kopje koffie dat alcohol bevat. Wij vertellen je hoe je de lekkerste Irish Coffee maakt.

Herkomst Irish Coffee

Voordat we ingaan op hoe je de lekkerste Irish Coffee maakt, vertellen we je eerst wat over de herkomst van dit drankje. Een Irish Coffee komt, zoals je waarschijnlijk al raadt, uit Ierland. Om naar de oorsprong van dit drankje te gaan, gaan we terug naar het jaar 1940. Het drankje is bedacht door Joe Sheridan, een kok op een boot, die deze drank bedacht op vermoeide passagiers op te warmen. Een Amerikaanse passagier vroeg of het Braziliaanse koffie was, en de kok antwoordde: “Nee, dit is Ierse koffie!” En de rest is geschiedenis, want we drinken het tot de dag van vandaag.

Lees ook: DIY: Zo maak je je eigen mok

Let op: in dit recept zit alcohol.

Dit heb je nodig voor twee kopjes Irish Coffee:

  • Een speciaal Irish Coffee glas, of een ander glas met dik glas
  • 250 ml versgezette sterke koffie
  • 60 ml Irish Whiskey
  • 100 ml verse slagroom
  • 1 tl donkere basterdsuiker (per glas)

Zo maak je Irish Coffee

Klopt als eerst de slagroom dik en 'lobbig' met een mixer of garde. Niet te stijf, maar zo dat het van de lepel afloop. Als je dit hebt gedaan, spoel je de glazen om met heet water en verdeel je de basterdsuiker en whiskey eroverheen. Hier schenk je vervolgens de koffie over en roer je het door. Hierdoor lost de suiker op. Vervolgens houd je de lepel met de bolle kant naar boven in het glas en schenk (of schep) je de slagroom in het glas. Eventueel strooi je nog wat cacaopoeder over de slagroom heen. Genieten maar!

Variaties op Irish Coffee

We hebben net de traditionele Irish Coffee met je gedeeld, maar wist je dat er ook veel variaties bestaan op een Irish Coffee? Voeg bijvoorbeeld wat karamelsiroop toe aan het glas of voeg een ander soort whiskey toe.

Lees ook: Het lekkerste recept voor een hot chocolate protein latte