Musthaves voor de perfecte borrelavond met vrienden

Food door Maj

Houd jij ook zo van gezellig borrelen met een overheerlijke borrelplank erbij en de lekkerste drankjes? Om een leuke avond met je vrienden te hebben, hoef je zeker niet altijd de deur uit te gaan. Je kunt ook thuis een borrelavond organiseren en wij leggen uit welke musthaves je hiervoor nodig hebt.

1. Leuke serveerplanken

Op de borrelavond, wil je natuurlijk wel lekkere borrelhapjes serveren. Hoe zorg je er nou voor dat het er allemaal verzorgd uitziet? Met mooie serveerplanken! Ga voor een mooie houten plank om alles goed te presenteren. Je kunt kiezen voor een ronde, rechthoekige of vierkante plank. Ook bestaan er hele lange planken op een verhoging, wat fijn kan zijn met een grote groep. Zo kan iedereen er goed bij. Een leuke presentatie, maakt al snel alles goed!

2. Borrel recepten

Natuurlijk wil je de gasten verrassen met de lekkerste hapjes op de borrelplank. Onmisbare snacks op de borrelplank zijn bijvoorbeeld: verschillende soorten kazen, vleeswaren, fuet, vijgenjam, picos, druiven en lekkere dips. Vul de planken verder aan met wat goede recepten, die niet al te lastig zijn. Bruschetta en gevulde wraps doen het ook altijd goed!

3. Cocktails en mocktails

Na (of tijdens) de borrelplank heb je misschien wel zin in een ander soort drankje, zoals een cocktail of mocktail. Deze grapefruit tijm mocktail is eigenlijk een musthave op je borrelavond. Verder lust iedereen ook altijd wel graag een (frozen) Espresso Martini of probeer deze matcha martini - of te wel matcha-tini - cocktail.

4. Maak van je eettafel een feestje

Naast al het lekkers wat op tafel staat, wil je ook nog een beetje gezelligheid toevoegen. Dek de tafel feestelijk op en zet bij iedereen kleine bordjes neer met bestek. Zet ook de wijnglazen en waterglazen vast neer op tafel. Om het gezellig te maken zijn veel kaarsen een must, dit zorgt meteen voor een warm en cozy gevoel.

5. Genieten

Zet een lekker muziekje op en... genieten maar! Het voordeel aan een borrelplank, is dat je deze al van te voren helemaal kunt klaarmaken. Je zet de plank en het drinken alvast op tafel, waardoor jij als gastvrouw niet continu hoeft te lopen en het eten nog klaar moet maken. Houd natuurlijk wel de drankjes van je gasten in de gaten. Later op de avond of middag is het tijd om de cocktails te gaan maken, maar ook dit is gewoon heel erg gezellig om als activiteit te doen. Verder is het een kwestie van relaxen en lekker eten!