5 lifehacks die jouw leven een stukje gemakkelijker maken

Life Hacks door Maj

Lifehacks kunnen je leven net een stukje gemakkelijker maken. Waarschijnlijk heb je alle benodigdheden al in huis, maar heb je alleen even wat extra informatie nodig. Van lifehacks te gebruiken voor in de keuken tot aan de beste beauty lifehacks: wij delen onze favorieten.

1. Je glazen weer laten stralen

Wanneer er veel kalk in het water zit, ontstaan er doffe plekken op je glazen. Dit willen we natuurlijk minimaliseren en oplossen met behulp van onderstaande lifehacks! Het enige wat je nodig hebt is: azijn, afwasmiddel en water.

 

2. Sudocrem 

Sudocrem is echt een wondermiddel en niet alleen waarvoor het voor bedoeld is. Gebruik sudocrem namelijk ook als lippenbalsem, op jeukende plekken, tegen schurende bovenbenen en om littekens en striae te verminderen. Daarnaast kun je er zelfs haarverf mee verwijderen van je huid. Ideaal toch?

 

3. Ramen wassen zonder strepen

Met deze tips zijn je ramen nog nooit zo mooi schoon geworden! Tipje van de sluier: het wassen van je ramen met regenwater is dus echt super handig, omdat er geen kalk in dit water zit. Hierdoor worden je ramen mega shiny en minder dof.

 

4. Lifehacks tegen kalkaanslag

Kalkaanslag kan heel erg vervelend zijn en letterlijk ov-e-ral in huis zitten: op je douchekop, kranen en in je waterkoker bijvoorbeeld. Hoe je dit oplost? Dit kan met azijn, een citroen of...bakpapier! Yes, je leest het goed, haal een bakpapiertje over je kranen en douchekop en het zal stralen als nooit tevoren!

 

5. Vliegen in de container

Nog een verrassende lifehack: leg een boterham met azijn in de container en je zult merken dat de vliegen niet meer massaal in de afvalbak zitten. Vliegen zijn niet zo gek op azijn en komen dan dus ook niet graag je GFT-bak binnen. Mega handig!