Zo organiseer je een gezellige brunch met vriendinnen

Food door Maj

Heb je zin om wat leuks te ondernemen met je vriendinnen en quality time in te plannen? Dan is het organiseren van een gezellige brunch het perfecte idee! No stress, want het inplannen van een brunch hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Wij geven je een stappenplan mee om een leuke brunch te organiseren!

1. Plan een leuke dag

Ga jij voor een slow sunday brunch, feestelijke zaterdag brunch of breek de week woensdag brunch? Verstuur iedereen een uitnodiging (als je wilt uitpakken, kun je deze maken op Canva) en plan een datum in. Handig om van te voren vast voorbereiding te treffen en allerlei lekkere dingen in huis te halen.

2. Het menu

Wat komt er allemaal op het menu te staan? Musthaves zijn: verse broodjes, croissants, beleg, fruit en lekkere sapjes. Het is ook leuk om zelf een aantal gerechten te maken, zoals wentelteefjes of avocado toast. Wij delen maar al te graag onze favoriete brunch recepten: (healthy) pancakes, de crompouce, tunacado, bananencake, frozen yoghurt bites en een frisse salade met kip.

3. Boodschappen doen voor de brunch

Nu je het menu hebt uitgestippeld, is het tijd om de booschappen te gaan doen. Maak een lijstje met alle ingrediënten die je nodig hebt en zorg ervoor dat je deze ook kunt afvinken (op je telefoon bijvoorbeeld). Vergeet niet om de drankjes op het lijstje te zetten, zoals verse jus d'orange, mimosa cocktail, een groene smoothie en gemberthee.

4. Aan de slag

Laten we aan de slag gaan met het voorbereiden van de recepten! Maak de recepten waarbij het kan een dag van te voren, dit scheelt je stress op de dag zelf. De broodjes zijn natuurlijk het lekkerst om de dag zelf af te bakken en vers te serveren, maar de frozen yoghurt bites en de crompouce kan je een dag van tevoren maken.

5. Tafel dekken

Een sfeervolle tafel doet veel met de gezelligheid en het ontvangst van de gasten. Begin met een mooi tafelkleed en dek de tafel met het servies en de glazen. Vervolgens maak je het gezellig door bijvoorbeeld bloemen neer te leggen, naambordjes te maken en leuke decoratie op tafel toe te voegen. Serveer nu ook alle gerechten en de broodjes op tafel, zodat je zelf niet hoeft te lopen tijdens de brunch en ook lekker geniet van al het eten en natuurlijk van je gezelschap.

6. Maak het gezellig 

Zet een muziekje aan en steek de kaarsjes aan voor de finishing touch. Tijd om al je vriendinnen te ontvangen en er een brunch van te maken om nooit te vergeten!