5 ideeën om te spelen met licht in je interieur

Wonen door Maj

Licht is super bepalend voor de sfeer in je woonkamer. Warm licht kan het heel gezellig maken en je interieur een hele andere wending geven. Ook kan licht ervoor zorgen dat de ruimtes groter lijken. Al met al genoeg redenen om eens te kijken hoe jij in je woning kunt spelen met licht.

1. Raambekleding

Hoe lekker en fijn is het als het zonnetje naar binnen schijnt in huis? Je wordt er meteen vrolijk van en je interieur komt vaak nog mooier over. Probeer dus voor raambekleding te gaan, waarbij de zon ook nog naar binnen kan komen. Jaloezieën werken bijvoorbeeld erg fijn hiervoor, omdat je deze verder dicht kunt doen als de zon te fel schijnt en ook veel licht ermee naar binnen kan laten komen.

2. Dimlicht

Dimlicht brengt veel sfeer in je woonkamer. Een te felle lamp staat vaak erg ongezellig en soms is het in de avond gewoon erg prettig om het licht te kunnen dimmen. Overdag als je aan het werk bent, wil je dan misschien wel weer wat feller licht. Op deze manier kun je goed spelen met licht en het helemaal naar wens maken.

3. Lichtslingers

Lichtslingers maken het vaak meteen een stuk gezelliger in huis. Je kunt ze in de tuin ophangen, maar ook bijvoorbeeld op je slaapkamer. Zo speel je met licht en hoef je in de avond niet meteen een felle lamp aan, maar kun je gezellig de lichtslinger aandoen.

4. Verschillende soorten verlichting

Combineer verschillende soorten verlichting met elkaar. Zet bijvoorbeeld meerdere kleine lampjes aan, in plaats van één grote lamp. Zo creëer je een knussere ruimte. Probeer dit eens uit en kijk welke lampjes leuk bij elkaar staan en de gewenste sfeer geven.

5. DIY lampen

Niets is leuker dan je eigen interieur samenstellen aan de hand van een aantal handgemaakte items in huis, dit maakt het meteen een stuk persoonlijker. We geven je dan ook graag wat inspiratie mee om zelf aan de slag te gaan met een leuke DIY, zoals het maken van je eigen lampenkap of je eigen lichtslinger. Zo geef je echt je eigen touch aan je interieur!