De mooiste raamdecoratie voor in huis

Wonen door Maj

Ook al zal je het niet meteen denken, mooie raamdecoratie maakt je huis helemaal compleet. Van mooie shutters tot aan plisségordijnen: raambekleding kan heel veel doen voor je interieur. Wij delen 5x inspiratie voor de mooiste raamdecoratie voor in huis.

Raamdecoratie

1. De klassieker: gordijnen

Mooie gordijnen doen het altijd goed. Ze geven een warme uitstraling aan je interieur en brengen veel sfeer in de kamer. Ook zijn ze praktisch om de zon buiten te houden in de zomer en minder inkijk te creëren in huis. Er bestaan wel veel verschillende soorten gordijnen, denk aan verduisterende gordijnen (ook handig op de slaapkamer) of juist gordijnen van in between stof. Je kunt deze twee ook combineren en met lagen gordijnen werken. Als je bijvoorbeeld rolluiken hebt, kan een transparant gordijn al genoeg zijn.

2. Rolgordijnen in een nieuw jasje

Wil je iets anders dan de welbekende rolgordijnen? Dan is wellicht het plisségordijn wat voor jou. Eigenlijk hetzelfde als een rolgordijn, alleen dan met een plooitje erin. Ze staan soms net wat stijlvoller in je woonkamer bijvoorbeeld en ze zijn ook nog eens erg functioneel.

3. Tijdloze jaloezieën

Jaloezieën zijn en blijven eigenlijk altijd mooi, ze zijn tijdloos en stijlvol. Super mooi in de keuken of de woonkamer. Jaloezieën zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, zoals hout of aluminium. Je kunt ze zelf helemaal naar je eigen wensen samenstellen, waarbij je zelf regelt hoe veel lichtinval je mooi vindt. Houd bij jaloezieën wel rekening met de hoeveelheid stof die het aantrekt, je moet ze eenmaal wat vaker afstoffen. Maar dat neemt niet weg dat ze prachtig en functioneel zijn!

4. Onderhoudsvriendelijke lamellen

Lamellen zijn super onderhoudsvriendelijk, doordat het stof zich minder snel verdeeld over de lamellen. Je maakt ze zo schoon met een sopje en een doekje of met een plumeau. Als je dus een makkelijk en onderhoudsvriendelijke variant wil die er toch leuk uitziet in je woning, zijn lamellen een hele goede optie.

5. Shutters

Shutters kunnen ook heel erg handig zijn. Mensen halen jaloezieën en shutters vaak door elkaar, doordat ze op elkaar lijken. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen die twee. Shutters kun je namelijk openschuiven-of klappen en hoef je niet omhoog te trekken. Heel makkelijk als je bijvoorbeeld een schuifdeur- of raam hebt, zodat de raambekleding verder niet in de weg zit. Ook staan shutters super stylish in je interieur en geeft het een hele stoere look. Dus, voor welk soort raambekleding ga jij?