Zo krijg je de laatste druppels foundation uit het flesje

Life Hacks door Maj

Niets zo vervelend als een flesje foundation waar je niets meer uitkrijgt, terwijl er nog genoeg product in zit om een aantal keren je make-up mee te doen. Super zonde en onnodig, want er bestaat een heel handig en makkelijk trucje om het laatste beetje foundation uit het flesje te krijgen. Wij delen deze lifehack natuurlijk maar al te graag met jullie!

Zo krijg je de laatste druppels foundation uit het flesje

Heel simpel, want het enige wat je nodig hebt voor deze handige truc is kokend heet water. Giet eerst een klein beetje kokend water in het foundation flesje. Schud het flesje vervolgens goed heen en weer. Pak er een schoon bakje bij en giet de foundation hierin over. Laat het potje even rusten en je zult merken dat de foundation zich separeert van het water. Wanneer dit het geval is, kun je het water weggieten uit het potje. Nu houd je alleen nog de foundation over en kun je deze gebruiken voor je make-up.

Soorten foundation

Heb je een waterige foundation? Dan kan het zo zijn dat deze truc minder goed werkt. Niet getreurd, want hier is een andere oplossing voor. Gebruik wederom kokend heet water en doe dit een bakje. Pak het foundation flesje erbij en doe het flesje met de onderkant naar boven in het bakje. De foundation gaat door de warmte naar de opening van het flesje, waardoor je makkelijker product kunt gebruiken. De ideale oplossing toch? Zo geniet je langer van je foundation en kun je het product echt opmaken voordat je een nieuwe aanschaft.

Foundationvlek verwijderen

En als we het dan toch hebben over foundation... die foundationvlekken kunnen ook erg vervelend zijn. Je herkent het vast wel: een haastige ochtend, lichte broek aan en oeps een foundationvlek! Die krijg je er niet zomaar uit met een sopje en water. Maar hoe dan wel? Wij delen ons geheim.

Scheerschuim of azijn

Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar het wondermiddeltje om je foundation uit je kleding te verwijderen is scheerschuim. Smeer wat van het schuim op de vlek en laat nu enkele minuten intrekken. Hierna zal de foundation er samen met het scheerschuim af moeten komen. Een andere optie is om azijn te gebruiken. Meng wat water met witte azijn en maak je eigen wondermiddeltje. Dep dit met een wattenstaafje op de foundationvlek en laat even intrekken. Hierna wassen zoals altijd en de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.