6 tips om je goede fitness voornemens vol te houden

Lifestyle door Maj

We starten 2024 stiekem allemaal wel met een aantal goede voornemens, vaak hoort hier ook meer sporten en bewegen bij. Het kan heel erg lastig zijn om gemotiveerd te blijven en aan het einde van het jaar nog actief hiermee bezig te zijn. Wij delen daarom 6 tips om je goede fitness voornemens vol te houden.

1. Cozy cardio

Cozy cardio betekent letterlijk: cardio in een gezellige en vertrouwde omgeving. Als je onzeker wordt in de sportschool, is dit de perfecte manier om toch aan je dagelijkse beweging te komen. Je kiest dus voor comfort, zodat je geen outfitstress hebt wat je motivatie bijvoorbeeld weer kan verpesten. Denk hierbij aan een pilates lesje vanuit je slaapkamer, wandelen in je favoriete park of doe oefeningen terwijl je jouw lievelingsserie kijkt.

2. Meer wandelen

Houd je niet van fitnessen en wil je toch blijven bewegen? Dan kan het heel leuk zijn om jezelf uit te dagen met wandelen. Wandel steeds verdere afstanden en probeer ook steeds sneller te lopen. Zet een lekker muziekje aan en gaan!

3. Blijf gemotiveerd

Probeer jezelf te motiveren door doelen te stellen en een positieve mindset te behouden. Werk bijvoorbeed met beloningen (na dit doel mag je lekker uiteten of een nieuw sportsetje kopen). Zo werk je echt ergens naar toe.

4. Zorg ervoor dat je de sport leuk vindt

Ga voor een sport die je leuk vindt. Ben je niet dol op fitness? Kijk dan eens naar een groepssport of wie weet word jij wel heel blij van tennis. Er zijn super veel verschillende sporten waar je uit kunt kiezen, zorg er dus vooral voor dat je het leuk vindt. Anders ga je met tegenzin richting je sport en dan houd je het nooit lang vol. Verdiep jezelf in een sport en raak enthousiast en gemotiveerd door filmpjes te bekijken van andere mensen die veel bezig zijn met sporten. Zo heb je voor ogen waar je het voor doet en raak je geïnspireerd.

5. Zoek een fitness buddy

Samen sporten kan heel motiverend werken. Je kunt elkaar aanmoedigen om toch buiten je comfortzone te gaan en er voor de volle honderd procent voor te gaan. Pas wel op dat je niet te veel met elkaar gaat kletsen en snel afgeleid raakt, houd dus jullie doel goed voor ogen.

6. Houd je vooruitgang bij

Het werkt veel beter om je vooruitgang bij te houden, dan dat je maar in het niets aan het sporten bent. Je kunt een dagboekje bijhouden met daarin hoe zwaar je de sessie vond, hoe vaak je een oefening kon doen en hoe goed je het vol kon houden. Ook kun je een sporthorloge dragen om je vooruitgang bij te houden. Wel zo motiverend!