Zo ruim je de kerstboom op zonder dat er overal naalden liggen

Life Hacks door Maj

De feestdagen zijn weer voorbij en de kerstboom wordt opgeruimd. Je herkent het vast wel: je ruimt de kerstboom op en o-ve-ral liggen naalden. Super vervelend als je zelfs na het stofzuigen nog naalden terug vindt. Om dit te voorkomen hebben wij een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

1. De kerstboom helemaal leeg maken

Zorg er eerst voor dat je de kerstballen en de verlichting uit de boom haalt. Gooi niet alles in één doos, maar pak de kerstballen netjes in door ze bijvoorbeeld in te wikkelen in krantenpapier. Ook de verlichting is handig om ergens omheen te rollen, dit kan om een tijdschrift of kleerhanger heen. Je gaat jezelf volgend jaar zeker dankbaar zijn!

2. Kerstboom opruimen

Nu is het tijd om de kerstboom op te ruimen, dit wil je natuurlijk het liefst naaldvrij doen. De boom moet waarschijnlijk nog een stukje het huis door, dus onze tip is... pak de kerstboom in met een deken! Doe een groot deken of een oude zak om de kerstboom en til de boom naar buiten. Zo komen alle naalden in het deken terecht en niet in je woonkamer, ideaal! Schud daarna het deken buiten even uit, anders krijg je alsnog alle naalden in huis en dat willen we juist voorkomen.

3. Stofzuigen

Er zullen vast een aantal naalden gesneuveld zijn, ook onder de kerstboom zullen nog een aantal naalden liggen. Pak de stofzuiger erbij en pak alle hoeken van de kamer goed mee. Zorg er wel voor dat je de borstel van de stofzuiger afhaalt, anders blijven de naalden hier vast in haken.

4. Wat doe je met de kerstboom?

Om de kerstboom milieuvriendelijk op te ruimen, kun je deze opnieuw planten in je tuin of bij iemand die kerstbomen kweekt. Ook kun je de kerstboom doneren aan organisaties die het nodig hebben.

5. Maak het weer gezellig in huis

Nu de kerstboom het huis uit is, zul je best wat leegte voelen in huis. Voeg wat extra gezelligheid toe door overal leuke kaarsjes en lichtjes neer te zetten. Ook nieuwe woonaccessoires doen het altijd goed in huis. Vervang de kerstboom door een grote plant bijvoorbeeld. Niet alleen met woonaccessoires, maar ook met andere kleine extra's kun je het een stuk gezelliger in huis maken. Denk aan muziek aanzetten in huis, zodat het niet zo stil is. Verder doen leuke kussentjes en een heerlijk warm plaid op de bank het ook altijd goed. Maak van januari gewoon een onvergetelijke maand!