Dit zijn de populairste goede voornemens

Lifestyle door Maj

'Happy new year, happy new year'... Het is 2024 en we beginnen allemaal aan een nieuw jaar met een frisse start. New year, new me zeggen we ook wel. Maar wat zijn nou de populairste voornemens? Van geld besparen tot en met minimalistischer leven: wij zetten alle voornemens voor je op een rij.

Populairste goede voornemens

1. Gezonder leven

Deze staat toch echt wel op nummer één, gezonder leven. Je manier van leven (levenstijl), straal je namelijk ook uit van buiten. Je krijgt bijvoorbeeld een mooiere huid wanneer je veel mineralen en vitamines binnenkrijgt. Bij gezonder leven hoort ook: actiever zijn, meer sporten, genoeg water drinken, stoppen met alcohol drinken en eventueel roken. Elk jaar starten we weer met een schone lei en proberen we onszelf weer opnieuw te motiveren. Laten we er voor zorgen dat je het dit jaar makkelijk volhoudt, met behulp van van deze tips!

2. Minimalistischer leven

Minimalistischer leven staat ook hoog op het lijstje van goede voornemens. Minder kleding kopen, zorg voor een opgeruimd huis en leef duurzamer. Eigenlijk gaat het erom dat je bewuster bezig bent met leven en meer waardeert wat je al hebt. Let ook op duurzame keuzes in de supermarkt bijvoorbeeld.

3. Geld besparen

Geld besparen doe je simpelweg door minder geld uit te geven. Makkelijker gezegd dan gedaan, want soms ben je jezelf helemaal niet bewust van je uitgavenpatroon. Probeer bij alles wat je uitgeeft na te denken of je het echt nodig hebt. Koop ook je boodschappen in de aanbieding en houd de folders goed in de gaten om geld te besparen.

4. Meer genieten en in het nu leven

Mensen denken snel in problemen en denken veel vooruit. Soms kan je hoofd hierdoor op hol slaan, voordat iets überhaupt is gebeurd. Leef meer in het nu en geniet van het moment. Natuurlijk moet je af en toe in oplossingen denken, maar als het nog niet nodig is kun je beter nog niks gaan speculeren om zoveel mogelijk rust te behouden.

5. Doen wat je leuk vindt

Een ander populair voornemen is doen wat je leuk vindt. Op privégebied, maar ook op werkgebied. Ga op zoek naar een baan waar jij gelukkig van wordt en je met plezier naar je werk gaat. Je zult merken dat je hierdoor ook op privégebied gelukkiger wordt.

6. Plannen 

Om meer structuur in je leven te brengen, kun je meer gaan plannen. Koop een agenda, plan vooruit en gebruik de herinneringen app in je telefoon. Zo krijg je een melding als je een belangrijke to do hebt. Ga gestructureerd het nieuwe jaar in!