Zo maak je zelf afwasmiddel

Hobby door Maj

Is je afwasmiddel leeg en heb je het last minute nodig? Of vind je het gewoon leuk om zelf afwasmiddel te maken (die ook nog eens goed voor de natuur is)? Welke.nl deelt een super leuke DIY met je, want zo maak je zelf afwasmiddel met maar een aantal ingrediënten!

Dit heb je nodig

  • Lege zeepfles
  • 550 milliliter kokend heet water
  • 2 eetlepels baking soda 
  • 2 eetlepels zeepvlokken 

DIY: zo maak je zelf afwasmiddel

  1. Kook eerst het water en meet dit af tot 550 milliliter. Vervolgens mix je de zeepvlokken samen met het water.
  2. Zorg ervoor dat de zeepvlokken niet meer zichtbaar zijn in het water, pas dan voeg je de baking soda toe. Meng dit geheel door elkaar. Laat het ongeveer 10 minuutjes rusten, zo kan de substantie iets dikker worden.
  3. Pak nu de staafmixer erbij en mix het geheel goed door.
  4. Pak de lege zeepfles erbij en giet het afwasmiddel in de fles. 
  5. Je kunt eventueel nog een leuk labeltje op de fles plakken, zodat iedereen weet wat er in de fles zit. Super leuk toch, om je eigen afwasmiddel te maken?

Voeg een lekkere geur toe aan je afwasmiddel

Voeg 2 eetlepels etherische olie toe in een geur die jij lekker vindt, bijvoorbeeld lavendel. Als je een etherische olie toevoegt heb je een ontvetter nodig, gebruik daarom ook twee eetlepels azijn. Je voegt deze twee ingrediënten extra toe in stap 2 (van het oorspronkelijke recept). Op deze manier voeg je ook gemakkelijk een lekkere geur toe aan je afwasmiddel.

Lees hier ook hoe je zelf duurzame zeep kunt maken.