Leuke ontbijtjes die een lach op het gezicht van je kinderen toveren

Food door Esra

De beste manier om de dag goed te beginnen, is met een goed ontbijt. En dat geldt natuurlijk ook voor je kinderen. Maar hoe maak je het ontbijten voor kinderen nou zo leuk mogelijk? Wij delen een aantal leuke ontbijtjes om een lach op het gezicht van je kinderen te toveren.

Vrolijke ontbijtjes voor je kinderen

Croissant kreeft

Haal een croissant, aardbeien, een banaan en blauwe bessen in huis en creëer binnen no-time een heerlijke croissant kreeft. Strooi om het helemaal af te maken een gekruimelde beschuit en vissenkoekjes over het bord en het is klaar om te ‘serveren’.

Kerst pannenkoek

Mmm, pannenkoeken als ontbijt! Bak allereerst de pannenkoeken mooi goudbruin en creëer vervolgens een leuke kerstman en kersthond met besjes, aardbeien, slagroom en spek.

Konijnen pannenkoek

Ook leuk: het achterwerk van een konijn op het bord. Niet écht natuurlijk, maar van pannenkoekjes met slagroom, besjes en bananenstukjes.

Ook lekker: Dit zijn de 3 lekkerste smoothie recepten om je dag gezond te beginnen

Poffertjes rups

Toch liever poffertjes als ontbijt? Maak er dan een leuke rups van met een gezicht van chocolade.

Ei dieren

'Een ei hoort erbij', dus daarom mogen de heerlijke ontbijtjes met ei niet ontbreken in dit rijtje. Kook een ei en creëer heel gemakkelijk een konijn of rups.

Boterhammen met dierengezichten

Het is natuurlijk een optie om een simpel besmeerde boterham aan je kinderen te geven als ontbijt, maar is het niet veel leuker om de boterhammen 'op te pimpen' door met fruit dierengezichten te creëer?

Fruit

Fruit is niet alleen ideaal om de ontbijtjes mee op te fleuren, fruit is ook op zichzelf al heel leuk om mee te 'knutselen'.

Treintje met crackers en fruit

Dit treintje dient meer als een snack dan als een ontbijt, maar het ziet er té leuk uit om het niet aan dit rijtje toe te voegen.