Draaggemak voor ouders: hoe een draagzak naadloos in jouw dagelijkse routine past

Lifestyle door Djamila

Papa of mama worden is een van de mooiste dingen ter wereld. Je krijgt er een geweldige nieuwe taak bij, de mooiste baan die je ooit gaat krijgen. Net zoals alle andere banen komen ook hier wat uitdagingen bij kijken. Je bent de hele dag druk bezig en je moet heel wat balletjes hooghouden voor jezelf en je gezin. Dit kan soms best lastig zijn. Het leven is al druk, maar met een kind erbij moet je op zoek gaan naar een andere aanpak voor je dagelijkse activiteiten. En daarbij wil je natuurlijk ook quality time met je kindje. De oplossing? De Ergobaby Aerloom draagzak! De Aerloom is de allereerste FORMAKNIT™-babydrager die gemaakt is om te bewegen, uit te rekken en bij je dagelijkse leven te passen. Het combineert op unieke wijze vele geweldige functies die het een van de beste draagzakken in het Ergobaby-assortiment maken. Het is een eco-bewuste, duurzame, ergonomische draagzak, die alles biedt wat de nieuwste draagzaktechnologie te bieden heeft en er ook nog eens elegant en stijlvol uitziet.

De perfecte houding voor je baby 

Een draagzak zorgt dat zowel jij als je baby een comfortabele houding hebben tijdens het dragen. Er zijn een aantal houdingen die geschikt zijn voor je kindje in de draagzak. De M-houding of de kikkerhouding. De baby kan rechtop zitten met de beentjes licht gespreid terwijl de kniegewrichten en onderbenen vrij kunnen bewegen. De dijbenen worden ondersteund tot net boven de knieholtes. De rug wordt goed ondersteund, de luchtwegen zijn vrij en het gezicht is zichtbaar. Bij pasgeboren kindjes is het belangrijk dat de armen gebogen zijn en in de drager zitten. Het hoofdje moet natuurlijk goed ondersteund worden tot het midden van de oortjes. Sommige draagzakken, zoals de Aerloom, bieden andere draagposities naast de naar binnen gerichte positie, zoals de naar buiten gerichte positie of het dragen van de rug. De grootte van je baby en de mijlpalen in zijn ontwikkeling, zoals controle over hoofd en nek of het vermogen om zonder hulp rechtop te zitten, bepalen of hij of zij klaar is voor deze nieuwe posities. Dit is meestal rond de 6 maanden.

De perfecte houding voor jou 

De draagzak moet aangepast zijn op de leeftijd en de grootte van je kind. Met dit in gedachten biedt het merk Ergobaby, dat gespecialiseerd is in essentiële, ergonomische artikelen voor baby's, verstelbare draagzakken die vanaf de geboorte gebruikt kunnen worden. Natuurlijk moet je hierbij ook kijken naar je eigen lichaamshouding, zorg dat je mooi rechtop staat. De heupgordel moet altijd goed gespannen zijn. De verbindingsriem op de rug moet ongeveer in het midden van je schouderbladen zitten, zo zorg je dat je nek niet overbelast raakt. Als je de draagzak zo draagt, kun je optimaal genieten van je bewegingsvrijheid met twee vrije handen en ook nog eens een heerlijke hechte band met je kindje. Lekker veilig en dicht bij jou. Een draagzak is een geweldige manier om de band met je baby te verbeteren. Je baby voelt de warmte van je lichaam en het geluid van je hartslag. Daarnaast kun je ook nog genieten van je eigen vrijheid en kun je lekker alles doen wat je voorheen deed. Je hebt je handen vrij en je hoeft je niet druk te maken over waar je je kinderwagen kwijt kunt.

Benieuwd welke mooie babydraagzakken Ergobaby nog meer in het assortiment neemt? Dan dan snel een kijkje op hun website.