In deze alcoholische drankjes zitten de minste calorieën

Food door Esra

Naast het feit dat alcohol negatieve effecten heeft op je lichaam, bevat het ook vaak veel calorieën. Wil jij nou letten op je calorie inname, maar wel af en toe blijven genieten van een alcoholisch drankje? Dan hebben wij goed nieuws! Niet álle alcoholische drankjes bevatten namelijk super veel calorieën. Wij zetten de alcoholische drankjes met de minste calorieën voor je onder elkaar.

Champagne

Per glas champagne krijg je ongeveer 57 calorieën binnen, hiermee staat het stipt op nummer één met de minste calorieën. Het is bijna zonde dat champagne vaak alleen bij speciale gelegenheden wordt gedronken. Prosecco of cava bevatten daarnaast ook maar weinig calorieën, hoewel deze al wel snel oplopen naar 80 calorieën per glas.

Skinny bitch cocktail

De naam skinny bitch zegt het al: een cocktail met weinig calorieën en suikers. De cocktail bevat niet alleen maar 85 calorieën per glas, ook krijg je er zelfs vitamine C en antioxidanten van binnen. Naast wodka en bruiswater bevat de cocktail namelijk ook citroen of limoen. Perfect, toch?

Lees ook: Creëer thuis jouw eigen bar set-up met deze 5 tips

White Clauw

De hard seltzers van White Claw bevatten per blikje (van 330 ml) maar 95 calorieën. Een mix van water, alcohol en een fruitsmaak maken het tot een heerlijk, verfrissend drankje. Met de keuze uit een framboos-, limoen-, kersen- en mangosmaak is het perfect voor tijdens een festival, een avondje uit of een gezellig feestje.

Droge witte wijn en rosé

Maak het jou niet zoveel uit of je nou zoete of droge witte wijn drinkt? Kies dan de volgende keer voor de droge witte wijn. Daar zitten namelijk beduidend minder calorieën in. Eén glas droge witte wijn bevat 101 calorieën, terwijl één glas zoete witte wijn 144 calorieën bevat. Hetzelfde geldt voor rosé: hoewel je van een glas rosé misschien verwacht dat het veel calorieën bevat, zit er in één glas ‘maar’ 107 calorieën.

Whisky Sour

Naast de skinny bitch cocktail is er nog een cocktail die in dit rijtje thuishoort. De Whisky Sour bevat per glas ‘maar’ 122 calorieën en is ook nog eens een echte klassieker. Met als basis whisky of bourbon is de cocktail ook nog eens gemakkelijk zelf te maken. Genieten!

Lees ook: Even geen alcohol? Zo maak je feestelijke mocktails

Bloody Mary

We zijn nog niet klaar met de cocktails: ook de Bloody Mary is een échte aanrader als je houdt van de kenmerkende smaak van tomatensap en wodka. Deze cocktail bevat niet alleen ‘maar’ 123 calorieën, de vitaminen van de groenten maken het ook nog eens een beetje gezond.

Bier

Ben jij geen fan van wijn of cocktails, maar neem je veel liever een verfrissend biertje? De meeste biertjes bevatten tussen de 100 en 150 calorieën. Lichtere bieren bevatten doorgaans minder calorieën dan donkere bieren. Daarnaast bevat speciaal bier ook vaak meer calorieën.

Sterke drank

Als je kijkt naar de sterke dranken, is sherry met 39 calorieën per 35 milliliter het ‘gezondst’. Daarna komt Vermouth met 53, Jenever met 70, Cognac met 80 en Rum en Wodka met 82 calorieën.