2x heerlijke recepten voor de schattigste snacks

Food door Esra

Of er nou een vriendin, een leuke date of je familie op bezoek komt, schattige snacks op tafel is áltijd een goed idee. Er zijn héél veel recepten die je binnen no-time op tafel zet, maar nog steeds super lekker zijn. Wij delen alvast twee recepten voor jou. Ga dus snel aan de slag en geniet er lekker van!

Zelfgemaakte Snickers (6 stuks)

Het ziet er schattig uit, is heel lekker én helemaal niet zo ongezond: deze zelfgemaakte Snickers.

Meer op Instagram

Stap 1

Om de karamel laag te maken laat je eerst 150 gram dadels 10 minuten in warm water weken. Zijn de 10 minuten om? Laat ze dan even uitlekken en doe ze daarna in de keukenmachine. Hier voeg je 1 theelepel vanille, 2 eetlepels melk, 2 eetlepels pindakaas en een snufje zout aan toe. Mix dit vervolgens goed door elkaar tot een plakkerig mengsel.

Stap 2

Haal 3/4e van het mengsel eruit en doe dit in een aparte kom, deze heb je straks pas weer nodig. Bij het overige deel voeg je 60 gram havermeel en 2 eetlepels water aan toe. Mix dit goed door elkaar.

Stap 3

Beide mengsels zijn nu klaar, dan is het tijd om het te verdelen over de bakvorm. Voor je dat doet moet je eerst een bakvorm met bakpapier bekleden. Verdeel hier vervolgens het mengsel van stap 2 over en direct daarna verdeel je ook de karamel eroverheen. En als laatste strooi je de 50 gram pinda’s eroverheen. Zet het nu voor 2 uur in de koelkast.

Stap 4

Zijn de 2 uur voorbij? Haal het dan uit de koelkast en snijd de zelfgemaakte Snickers in repen. Ondertussen smelt je ongeveer 100 gram pure chocolade. Wanneer dit helemaal gesmolten is dip je de repen er helemaal in, zodat alle repen helemaal bedekt zijn met chocolade.

Stap 5

Nu hoef je alleen nog maar te wachten totdat de chocolade hard is geworden en dan zijn ze klaar om opgegeten te worden. Geniet ervan!

Lees ook: De lekkerste feestelijke dessertrecepten maak je zo

Zalmrolletjes met komkommer

Het is gezond, makkelijk te maken én het ziet er ook nog eens heel schattig uit: deze zelfgemaakte zalmrolletjes met komkommer.

Stap 1

Rasp allereerst een citroen en pers deze uit, doe vervolgens de rasp en sap in een bakje samen met 400 gram roomkaas.

Stap 2

Hak daarna 1 handje walnoten en wat verse bieslook fijn, doe dit ook in het bakje met de roomkaas en roer het goed door elkaar. Voeg wanneer nodig nog een snufje zout en peper toe.

Stap 3

De inhoud van de rolletjes is klaar. Snijd nu met een kaasschaaf 1 komkommer in lange linten. Snijd vervolgens de zalm in dezelfde breedte als de komkommerlinten.

Stap 4

Leg de komkommerlinten neer en verdeel de plakjes zalm (200 gram) eroverheen. Klaar? Draai ze dan allemaal om en besmeer de komkommers met het roomkaasmengsel.

Stap 5

Nu is het tijd om het op te rollen. Rol het voorzichtig op en druk de uiteinden goed dicht. Ga er nu lekker van genieten! Let op: het is maximaal 1 dag te bewaren in de koelkast.

Ook lekker: De lekkerste pannenkoeken recepten