Originele manieren om kindercadeaus in te pakken

Lifestyle door Esra

Vaak worden kindercadeaus, net zoals andere cadeaus, ingepakt met standaard inpakpapier. Hooguit staan er nog wat slingers of andere figuurtjes op, en daar blijft het dan ook bij. Maar waarom? Er zijn zoveel leukere ideeën om de kindercadeaus mee in te pakken. Wij zetten een aantal manieren onder elkaar. Haal er je inspiratie uit! 

Kusjes

Een kusje hier en een kusje daar. Een inpakpapier met allemaal kusjes erop, dat ziet er toch té schattig uit? Wanneer jij een kind een cadeau geeft met dit inpakpapier, is de kans groot dat jij een leuke reactie terugkrijgt. Veel kinderen delen namelijk maar al te graag kusjes uit, daarom is dit inpakpapier erg toepasselijk én lief.

Zelf erop tekenen

Hoewel het bij kinderen nog wel eens lijkt alsof het hun niets uitmaakt hoeveel moeite jij in hen stopt, is juist het tegenovergestelde waar. Teken daarom zelf strikjes of andere figuren op het inpakpapier. Het ziet er niet alleen leuk uit, ook laat je merken dat je er moeite voor gedaan hebt.

Lees ook: DIY: zo pak je alle kerstcadeautjes extra feestelijk in

Een leuke strik eromheen

Het ziet er niet alleen simpel uit, het is ook heel simpel. Het enige wat je hiervoor moet doen is het cadeau inpakken en er vervolgens een strik omheen strikken. Voilà: zo heb je binnen één minuut een heel leuk inpakpapier. Het mag dan misschien wel simpel zijn, kinderen vinden het gegarandeerd leuk.

Laat het lijken alsof er heel iets anders in zit

Een leuke manier om een cadeau in te pakken en tegelijkertijd het kind voor de grap te houden, is door het zó goed in te pakken, dat het lijkt alsof er iets anders in zit. Op internet staan genoeg voorbeelden van zulke inpakcreaties. Zo had bijvoorbeeld iemand een soeplepel ingepakt als een ladder. En weer iemand anders had een klein doosje met chocolaatjes ingepakt als een mega snoepje.

Foto in plaats van de naam

Standaard wordt er op elk cadeau een naam gezet, want hoe wil je anders weten voor wie het cadeau bedoeld is… Maar wat nou als je in plaats van een naam, een foto van de desbetreffende persoon erop plakt. Ondanks dat het eigenlijk heel simpel is, ziet het er wel direct veel leuker uit.

Lees ook: Dit zijn de leukste kerstcadeaus onder de 20 euro

Poppetjes

Maak van elk cadeau een poppetje zoals in de afbeelding hieronder. Kies een leuke kleur uit voor het inpakpapier en pak het eerst gewoon op de standaard manier in. Plak er vervolgens ogen, oren, een neus en een mond op. Dat ziet er toch schattig uit!