Dek je kersttafel met deze leuke DIY ideeën

Lifestyle door Maj

Morgen is het zo ver: kerstavond. Alle kerstboodschappen zijn in huis en... oh no! Je bent de tafeldecoratie vergeten. Geen paniek, want er zijn super veel leuke creatieve oplossingen hiervoor. Wij showen een aantal leuke DIY ideeën om jouw kersttafel helemaal perfect te maken.

1. Maak je eigen menu

Dit doe je heel simpel met een stuk papier en een zwarte stift. Je kunt ook online een leuk ontwerp maken en deze printen, maar als je last minute werkt kan een menu je kersttafel net even een upgrade geven!

 

2. Naambordjes

Wees creatief met... een dennentakje! Je kunt er een mini krans van maken en er een leuk naambordje aan toevoegen. Leg deze op het servet en je kersttafel is af!

 

3. Kaarsen op de kersttafel

Kaarsen zijn een must tijdens de kerstdagen. Ze maken het heel sfeervol en zorgen voor mooi warm licht. Heb je nog lege wijnflessen over? Gebruik deze dan als kandelaar! Je kunt ook nog decoreren met dennentakjes voor een extra kerstig effect.

 

4. Servetten in kerstboompjes vouwen

Heel makkelijk om te doen en het staat zo ontzettend leuk! Volg de instructies van het filmpje om je linnen servetten tot een schattig kerstboompje te vouwen. Dit maakt je kersttafel meteen mooi!

 

5. Candy canes

Candy canes zijn een must tijdens het kerstdiner! Super leuk om mee te decoreren op tafel en om leuke welkomstkaartjes tussen te leggen. Maak twee candy canes aan elkaar vast met een stukje lint en leg er een bordje in met een leuke tekst. Zo zullen je gasten zich zeker welkom voelen.