Dit zijn de 3 lekkerste kerstcocktails

Food door Maj

Ben je dol op kerst en cocktails? Dan zijn deze kerstcocktails een must om te maken tijdens de feestdagen. Van een classic espresso Martini tot aan een kerstige variant van de Aperol Spritz: alles wat heerlijk smaakt bij een avondje gezelligheid. Heel veel shake en maak plezier!

1. Scroppino

Heerlijk als dessert, maar ook als cocktail. Het enige wat je voor deze cocktail nodig hebt is 0,5 liter prosecco, 80 ml wodka en 500 ml citroen-sorbetijs. Pak er een grote kom bij en doe het citroen-sorbetijs hierin. Maak het zacht met een mixer en mix er elke keer een klein beetje prosecco en wodka door. Vervolgens schenk je het in een champagneglas, doe je er een rietje in en kun je het eventueel nog decoreren met wat munt of limoen. Een heerlijk (en makkelijk) recept!

 

2. Cocktail met gin en rozemarijn

Yum! Kerstiger kan het niet: een cocktail met gin, rozemarijn en granaatappel. Voor deze cocktail heb je nodig: 50 ml gin, 30 ml granaatappelsap, bruiswater, twee theelepels bruine suker, takjes rozemarijn ter decoratie en ijsblokjes. Zet de cocktailshaker klaar en doe hier de gin, het granaatappelsap en de bruine suiker in. Shake alles goed door elkaar! Gebruik voor deze cocktail een whiskyglas en doe hier alvast wat ijsblokjes in. Vervolgens doe je het drankje in het glas en vul je het aan met bruiswater. Ter decoratie kan je er een takje rozemarijn indoen en je heerlijke kerstcocktail is klaar!

 

3. Champagne cocktail

Houd je van een bubbel, maar wil je hem iets feestelijker schenken? Dan is deze cocktail perfect voor jou! Je hebt nodig: cranberrysap, granaatappelpitten, 1,5 theelepel siroop, suiker en koude champagne. Begin met het maken van de randgarnering. Dit doe je door 2 eetlepels cranberrysap te mixen met 0,5 siroop op een schoteltje. Doe op een ander schoteltje een beetje suiker. Vervolgens dip je de bovenkant van de champagne glazen eerst in de siroopmix en vervolgens in de suiker. Zo krijg je een lekker zoet randje. Daarna beginnen we met de cocktail! Doe één theelepel granaatappelpitjes in het glas. Voeg een theelepel siroop toe en vul tot de helft aan met cranberrysap. Vervolgens top je de cocktail af met de koude champagne en is je cocktail ready to drink! Met deze gezellige kerstcocktail kom jij de kerstdagen wel door! Tip: decoreer met een leuke candy cane voor een extra feestelijk effect.