Tips om je kinderen voor te bereiden op de ‘grote mensen wereld’

Lifestyle door Esra

Er zijn veel dingen waar kinderen mee te maken krijgen wanneer ze in de ‘grote mensen wereld’ terecht komen. Om te voorkomen dat ze voor verrassingen komen te staan, is het belangrijk dat ze hierop voorbereidt worden. Hoe bereid je jouw kind het beste voor? Wij geven je de beste tips!

Rekeningen en cheques

Als volwassene moet je regelmatig rekeningen en cheques schrijven. Het is daarom handig om je kind deze verantwoordelijkheid te leren. Welke essentiële informatie moet er op de rekening komen te staan? Wat voor soort rekeningen moeten er geschreven worden? En ga zo maar door.

Lees ook: Moeite met het loslaten van een puberkind? Wij geven je een aantal fijne tips

Hoe moeten ze met geld omgaan?

Geld speelt een grote rol in het leven. Het is daarom belangrijk dat kinderen weten hoe ze ermee om moeten gaan. Bijvoorbeeld door kinderen zakgeld te geven, oefenen ze hier al op jongere leeftijd mee. Ook is het verstandig om te oefenen met een pinpas. Want waar je met contant geld letterlijk geld geeft, voelt het voor veel kinderen ‘gratis’ om met de pinpas te betalen. Ze zijn namelijk nog niet bekend met de consequenties. Daarnaast is het winkelen zelf voor sommige kinderen nog moeilijk. Probeer daarom zo nu en dan je kind op pad te sturen om de boodschappen te doen.

De belasting

Nog iets dat met geld te maken heeft: belasting betalen. Het doen van belastingen is geen makkelijk proces. Het is daarom handig om hier al op jongere leeftijd goed voor te gaan zitten. Probeer je puberkind het zo duidelijk mogelijk uit te leggen totdat je kind het begrijpt.

Volwassen gedrag

De ‘grote mensen wereld’ bestaat uit volwassenen die ook van andere mensen verwachten dat ze zich volwassen gedragen. Leer jouw kind zich hiernaar te gedragen. Want wanneer een volwassene zich in serieuze situaties kinderachtig gedraagt, is de kans klein dat je kind serieus genomen wordt. Bespreek hierbij ook de beste manier om op ongepaste situaties te reageren, zonder daarbij ware gevoelens te uiten. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van onprofessionele mails op de werkvloer.

Structuur creëren

Al van jongs af aan is het hebben van een structuur erg handig. Het kent namelijk vele voordelen. Hoe ouder je wordt hoe meer je het belang ervan gaat inzien. In de ‘grote mensen wereld’ is het hebben van een structuur dan ook vaak essentieel. Het is daarom slim om je kind hier al op jonge leeftijd op voor te bereiden. Help je kind bijvoorbeeld met het maken van planningen.

Lees ook: Tips om als ouder je aandacht goed te verdelen over je kinderen

Met stress omgaan

Door de vele verantwoordelijkheden is stress niet altijd te voorkomen. Leer je kind daarom manieren aan om met deze stress om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan meditatie, beweging of natuur ‘snuiven’.

Het is niet altijd mogelijk

Houdt er rekening mee dat het als ouder niet mogelijk is om je kinderen op álles voor te bereiden. Iedereen komt wel eens in onverwachte situaties terecht.