De lekkerste pannenkoeken recepten
Er zijn héél veel diverse pannenkoeken recepten, zo is er voor elk wat wils. Van zoete naar hartige pannenkoek recepten en van fruitige naar groente recepten. Het klinkt misschien niet allemaal even lekker, maar wij beloven je: dat zijn ze zeker wel! Lees daarom snel verder voor de lekkerste pannenkoeken recepten.
Het pannenkoeken basisrecept
Voor elk onderstaand recept heb je het pannenkoeken basisrecept nodig, daarom beginnen we hiermee:
Voor een recept van 8 pannenkoeken doe je eerst 250 gram bloem in een kom. Hier voeg je een snufje zout, 2 eieren en 500 ml melk aan toe. Vervolgens meng je met een garde of elektrische mixer alles door elkaar totdat alle klontjes verdwenen zijn. Nu is het tijd om de pannenkoeken te bakken! Verwarm eerst een beetje olie of boter in de pan en giet hier vervolgens het beslag in. Na ongeveer 2 tot 3 minuten draai je de pannenkoek om, om vervolgens de andere kant ongeveer 1 tot 2 minuten te bakken. Zijn beide kanten droog en hebben ze een bruin laagje? Dan zijn ze klaar om opgegeten te worden!
Oreo pannenkoeken
Is het bakken van de basis pannenkoeken geen uitdaging voor jou? Dan gaan de oreo pannenkoeken jou ook gegarandeerd makkelijk af. Het basisrecept is namelijk ook de basis voor de oreo pannenkoeken. Het enige verschil is de oreo die je moet toevoegen: snijd een rol oreo koekjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan het beslag van bloem, zout, eieren en melk. Heel simpel maar erg lekker!
Hartige pannenkoeken
Zin in een hartige pannenkoek? Ook daarvoor bestaan veel diverse recepten. Twee overheerlijke recepten zijn:
Pannenkoek met gehakt en prei (voor 2 personen)
Allereest bak je een aantal basis pannenkoeken. In dit recept wordt er van 4 á 5 stuks uitgegaan, maar dit mogen er natuurlijk meer of minder zijn. Vervolgens zet je de oven aan op 180 graden en begin je met de bereiding van de inhoud. Hiervoor snij je eerst de 200 gram prei, 1 ui en 2 tenen knoflook in stukjes. Nadat je een scheutje olie in de pan hebt gegoten, begin je met het bakken van de ui en knoflook. Na 2 minuten voeg je 250 gram rundergehakt, 1 theelepel tijm, 1 theelepel oregano en een snufje zout en peper toe. Wanneer het gehakt rul is gebakken, voeg je ook de prei eraan toe. Na 5 minuten zet je het vuur uit en verdeel je dit mengsel over de pannenkoeken. Deze rol je op en leg je in een ingevette ovenschaal. Strooi er als finishing touch 50 gram geraspte kaas overheen en bak het ongeveer 10 minuten in de oven. En dan is het tijd om ervan te gaan genieten, eet smakelijk!
Lees ook: Met deze bijzondere ontbijtvarianten start jij je dag extra goed
Pannenkoek met spinazie, spekjes en geitenkaas (voor 2 personen)
Ook voor deze hartige pannenkoeken begin je met het bakken van de basis pannenkoeken. Vervolgens maak je een dressing van vloeibare honing, balsamico azijn en een snufje peper. Deze dressing ‘strooi’ je over de pannenkoeken heen, nadat je deze hebt gevuld met ongeveer 100 gram blaadjes spinazie en 50 gram verbrokkelde geitenkaas. En dan ben je alweer klaar, bon appetit!
Griekse yoghurt pannenkoeken
Voor ongeveer 8 pannenkoekjes meng je eerst 150 gram Griekse yoghurt, 2 eieren, 60 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder en een snufje zout goed door elkaar. Wanneer het beslag egaal is, verhit je wat olie of boter in een pan en verdeel je een deel van het beslag over een aantal hoopjes. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten droog en goudbruin en doe dit totdat het beslag op is. Hou je van walnoten, rooster deze dan kort in een droge koekenpan en verdeel ze met een beetje honing over de pannenkoekjes. Serveer de pannenkoekjes nu uit met als finishing touch een lepel Griekse yoghurt en blauwe bessen. En voilà: de overheerlijke pannenkoekjes zijn klaar!