DIY: Maak je eigen kerstballen

Hobby door Maj

Het is weer tijd om de kerstboom de versieren met de mooiste kerstballen. En hoe leuk om deze kerstballen zelf te maken? Dit doe je ook gezellig samen met de kids als december activiteit. Leg ze onder de kerstboom als cadeau of versier je eigen boom ermee! Helemaal gezellig toch?

Dit heb je nodig

 • Schroefoogjes
 • Houten ballen
 • Leuke stickers (ster, sneeuwpop of een kerstboom bijvoorbeeld)
 • Acrylverf in verschillende kleuren die jij mooi vindt
 • Kerstbalhaakjes
 • Lint

Zo maak je de kerstballen

 1. Leg eerst een tafelkleed op tafel om je tafel te beschermen tegen de verf.
 2. Draai nu de schroefoogjes in de houten ballen.
 3. Plak de stickers op de kerstballen, wees creatief en bekijk zelf wat jij een leuke plek vindt. Wrijf de sticker goed plat.
 4. Nu ga je de ballen verven met de acrylverf. Verf de hele bal, ook over de stickers heen.
 5. Nu laat je alle kerstballen even drogen aan bijvoorbeeld een waslijn. Laat de kerstballen goed drogen, voordat je met de volgende stap verdergaat.
 6. Verwijder nu de stickers. Gaan de stickers er niet goed af? Je kunt bijvoorbeeld een pincet gebruiken om de stickers zorgvuldig te verwijderen. Nu heb je een super leuk figuurtje op de kerstbal staan!
 7. Knip de stukjes lint en bind deze aan het schroefoogje. Wat zijn ze prachtig geworden! Tijd om de kerstboom te versieren...

Zin om nog meer te kerst knutselen? Versier je huis met de leukste kersthangers! Deze originele kersthangers maak je gewoon zelf. Of maak mooie servetringen. richting de feestdagen is dit een super leuk accessoire om je feesttafel nog mooier te maken.