Met dank aan deze lifehack gaan je geurstokjes maanden langer mee

Life Hacks door Maj

Ben jij ook zo dol op geurstokjes? Ze laten je woonkamer, slaapkamer of badkamer weer helemaal fris ruiken! Dat is natuurlijk wel heerlijk thuiskomen. Wil jij ook extra lang genieten van je geurstokjes? Dan hebben wij de perfecte tips!

1. Minder stokjes

Wanneer je geurstokjes koopt, zitten er altijd stokjes bij. Hoe meer stokjes je gebruikt, hoe sterker de geur in huis zal zijn. Je kan dus veel beter minder stokjes gebruiken, zo geniet je langer van de geur!

2. Geurstokjes vervangen

Ruik je de geurstokken niet meer? Dan hebben de stokjes waarschijnlijk te veel olie geabsorbeerd. Gooi de geurstokken niet weg, maar vervang de stokjes voor een paar nieuwe!

3. De geurstokjes omdraaien

Draai af en toe de stokjes even om. Als je dit doet komt er namelijk opnieuw weer een geur vrij en hoef je minder snel je stokjes te verwisselen. Zo geniet je er net even wat langer van.

4. Vermijd warmte

Mocht je toch gebruik willen maken van een geurkaars of geurstokjes dan is de plek waar je ze neerzet ontzettend belangrijk. Zet de geurstokken niet op een warme plek neer, ze zullen dan veel sneller uitdrogen. Zet ze dus in de vensterbank boven de verwarming of in het zonlicht. Een goede plek is bijvoorbeeld de slaapkamer, toilet of de hal. Je loopt hier ook vaak langs, waardoor de geur zich makkelijk verspreid. Heerlijk, toch?

Lees hier hoe je jouw huis nog meer een heerlijke geur kan geven.

Een tip is bijvoorbeeld, jawel, stofzuigen met bruisballen! Bruisballen zijn officeel bedoeld om lekker mee in bad te gaan, maar ze zijn ook te gebruiken om je huis een lekkere geur te geven. Breek je bruisbal in kleine stukjes totdat er alleen een hoop poeder over blijft. Vervolgens leg je dit op de vloer en zuig je dat op met de stofzuiger. Doordat je de poeder met een lekkere geur opzuigt en daarna de rest van de kamer of huis stofzuigt, verspreid de geur zich heerlijk door het hele huis.