Dit zijn de leukste weekendjes weg tijdens de kerstperiode

Lifestyle door Maj

De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan en alle steden worden omgetoverd tot een lichtspektakel, op de hoek van de straat staan gezellige kerstmarkten en de geur van chocolademelk en glühweihn komt je tegemoet. Het is dan ook super leuk om rond deze periode verschillende steden in Europa te ontdekken. Maar waar moet je nou heen? Wij zetten de leukste weekendjes weg tijdens de kerstperiode voor je op een rij.

Leukste weekendjes weg kerstperiode

Tijdens de kerstperiode zijn er enorm veel plekken die je kan bezoeken. Voor het echte kerstgevoel is het leuk om plekken te bezoeken waar ook kerstmarkten zijn. Maar het is ook mogelijk om de zon om te zoeken tijdens de kersperiode. Het is dus maar net waar je zelf zin in hebt.

1. Praag - Tsjechië

Praag is een sprookjesstad tijdens de kerstperiode! Het is net of je een gezellige kerstfilm binnen komt lopen. De straten zijn versierd met lichtjes en overal staan kerstmarktjes. Vergeet niet het lekkere eten bij de kraampjes en de warme drankjes. Ook geniet je op de markt van Praag op het oude stadsplein van een gigantische verlichte kerstboom. Echt een mooi moment om stil te staan bij deze prachtige stad. Dus als je Praag graag een keer wil bezoeken, doe het zeker tijdens de kerstperiode!

2. Kopenhagen - Denemarken

Natuurlijk mag het mooie Scandinavië niet ontbreken in het lijstje. Kopenhagen is een stukje moderner dan Praag, maar ook mega gezellig! Je vindt er de leukste restaurantjes, mooiste merken en hipste koffietentjes. Ook in Kopenhagen staan er veel gezellige kerstmarktjes rond de kerstperiode. Vergeet zeker niet om Tivoli Gardens te bezoeken, dit is echt een kerstparadijs tijdens de winter!

3. Straatsburg - Frankrijk

Breng een bezoekje aan de UNESCO-werelderfgoedplaats Straatsburg in Frankrijk, zeker iets wat je kunt afvinken van je bucket list. Prachtige pastelkleurige huizen, betoverende vakwerkhuizen, al met al: een echt historisch stadje. Ook vind je in Staatsburg de oudste kerstmarkt van Frankrijk. Iets wat je gezien moet hebben, right? Oh, en vergeet niet je schaatsen mee te nemen!

4. Wenen - Oostenrijk

Tijdens de kerstperiode zijn de straten van Wenen heel mooi versierd. Leuk weetje: Wenen heeft meer dan 20 kerstmarkten! Van een traditionele markt met Bishop-wijn tot aan een knus kunst marktje: Wenen is van alle 'markten' thuis. De ideale bestemming voor een cozy en kerstachtige sfeer.

5. Londen - Engeland

Londen verdient natuurlijk ook een plek op het lijstje. Een iconische stad tijdens de kerstperiode. Je kijkt je ogen uit: de straten hangen vol met lichtjes, in alle etalages vind je prachtige versieringen en een schaatsbaan is niet te missen. Dus, trek die dikke winterjas aan en op naar Londen! Een stedentrip om nooit te vergeten.

Bekijk hier de must-visit kerstmarkten in Nederland en Duitsland