Handig: zo blijft je spinazie langer houdbaar

Life Hacks door Maj

Spinazie is het hele jaar door verkrijgbaar en een echte superfood. Je maakt het op talloze manieren klaar: denk aan een pasta met spinazie, in een salade of zelfs door een smoothie. Het enige nadeel van verse spinazie is, dat het vrij snel bederft. No worries, want er is een lifehack om je spinazie langer houdbaar te maken en wij leggen uit hoe.

Hierdoor bederft spinazie snel

Verse spinazie blijft minder lang goed dan andere bladgroenten, dit komt doordat de bladeren zachter zijn en een hoog vochtgehalte hebben (90%). Meestal is het wat lastiger om in je eentje een zakje spinazie op te krijgen en wil je deze nog wat langer bewaren. Als de bladeren slijmerig worden en beginnen te stinken, is het beter om het niet meer te eten. Er zijn gelukkig wel andere manieren om je verse spinazie langer goed te houden. Wij delen onze favoriete tips!

Zo blijft je spinazie langer houdbaar

Het belangrijkste is dat de verse spinazie zoveel mogelijk droog moet blijven. Het kost even wat tijd, maar je bent jezelf zeker dankbaar! Gooi het zakje niet meteen in de groentela, maar volg deze tips eens op:

 1. Haal de verse spinazie uit de verpakking.
 2. Dep alle bladeren droog met een theedoek.
 3. Gooi de bladeren die er slecht uitzien meteen weg.
 4. Pak er een luchtdicht bakje bij en bedek de bodem met keukenpapier. Leg de spinazie op het keukenpapiertje.
 5. Sluit het bewaarbakje en leg deze in de koelkast.
 6. Haal de blaadjes eruit die je wilt gaan gebruiken en was deze blaadjes pas vlak voor je ze gaat bereiden! De overige blaadjes kun je dus in het bakje laten zitten.

Een minder makkelijke methode dan het zakje in de groentela leggen, maar zo geniet je wel langer van je spinazie. Gezond en lekker, yum! Wat staat er bij jou op het menu vanavond?

Recept: groene smoothie met spinazie

Deze smoothie zit boordevol vitamines. Spinazie zorgt voor een stralende huid en beschermt tegen de zon. Je huid wordt ook goed soepel door dit drankje en nog een groot voordeel: de boerenkool zorgt ervoor dat de donkere kringen onder je ogen verminderen, hoe fijn is dat? Mix onderstaande ingrediënten en voeg eventueel nog toe wat jij lekker vindt.

Dit heb je nodig

 • 110 ml water
 • Handje boerenkool
 • Handje spinazie
 • 1 Banaan
 • 1 Appel
 • 1 Peer
 • 2 cm gember
 • 0,5 Citroen

Of maak deze heerlijke pasta met zalm en spinazie! Die smaakt niet alleen super lekker, deze pasta is ook nog eens simpel om te maken. Loopt het water jou al in de mond? Lees dan snel verder voor het recept.