Laat je sieraden weer blinken met behulp van deze tips

Life Hacks door Maj

Sieraden worden soms snel dof worden of ze verkleuren. Of het nou een echt zilver of gouden sieraad is of een verguld sieraad, na lang en intensief gebruik worden de sieraden er niet mooier op. Hier is gelukkig wel een goede een oplossing voor: laat je sieraden weer blinken met behulp van deze tips!

1. Zilveren en gouden sieraden schoonmaken

Je maakt je zilveren en gouden sieraden schoon met groene zeep. Maak een sopje met groene zeep en borstel het sieraad voorzichtig met een zachte tandenborstel. Spoel het daarna af met lauw water en droog het sieraad goed af. Verder gebruik je voor je zilveren sieraden een zilverpoetsdoekje. Het is een zacht doekje geïmpregneerd met een zilverpoetsmiddel. Last but not least, maak je de sieraden ook schoon met een dompelbadje speciaal voor zilver of goud. Gebruik deze schoonmaaktechniek niet bij sieraden waar één of meerdere steentjes of edelstenen in zitten. Ook is dit wel wat agressiever, dus doe dit zeker niet te vaak!

2. Verzilverde en met goud vergulde sieraden schoonmaken

Voor silver of gold plated sieraden gelden weer andere tips. Deze sieraden zijn iets kwetsbaarder, dus het is aan te raden voorzichtiger te werk te gaan. Maak de sieraden schoon met een zacht doekje en poets ze hiermee op. Verder maak je ook deze sieraden schoon met groene zeep. Het is wel echt belangrijk dat je zachtjes poetst, omdat je anders het vergulde laagje eraf poetst.

3. Sieraden goed opbergen

Je kent het wel: je wil die ene leuke ketting om doen, maar hij zit helemaal in de knoop. Ugh, laat maar weer. Het opbergen van je sieraden zonder dat ze in de knoop raken is een behoorlijke uitdaging. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd. Wij hebben namelijk de handigste manieren verzameld om je sieraden op te bergen en je leest ze hier! Ook is het belangrijk om de sieraden op een droge en donkere plek te bewaren, zodat de vochtigheid niet de sieraden aantast en ze niet verkleuren.

4. Draagtips

Wij delen ook nog een aantal draagtips om verkleuring te voorkomen en je sieraden langer mooi te houden. Doe je sieraden nooit om als je gaat slapen. Zo komen er knikjes in je sieraad en verkleurende sieraden sneller. Verder is het ook aan te raden op te passen met huidverzorgingsproducten en parfum. Wanneer je sieraden in aanraking komen met deze middelen, kunnen ze worden aangetast. Ga ook niet douchen, zwemmen of sporten met je sieraden om. Het vocht en zweet tast de sieraden aan.