Maak zelf een december advent kalender

Hobby door Maj

Het is super leuk om een advent kalender te kopen, maar nog leuker om zelf te maken voor een dierbare. Personaliseer hem helemaal naar jouw wensen en verras je geliefde met een zelfgemaakte advent kalender. Ho, ho, ho!

1. Advent kalender met zakjes

Hoe leuk is dit? Maak je eigen advent kalender met maar een aantal producten. Het enige wat je nodig hebt is een raster, leuke zakjes, kaartjes met nummers en wasknijpertjes. Vul de zakjes met leuke zoetigheden, kleine cadeautjes en leuke teksten. Super fun om te krijgen (en maken) toch?

2. Advent kalender met sokken

Toch wel een klassieker elke kerst weer: kerstsokken aan de open haard. Het kan niet gek genoeg, want zo kun je ook sokken gebruiken voor je advent kalender. Vul de kerstsokken met kleine presentjes en je tovert meteen een lach op het gezicht van de ontvanger. Mega cute!

3. Kleerhanger

Gebruik een kleerhanger om alle cadeautjes bij elkaar te houden. Eigenlijk heel simpel: knoop de touwtjes aan de kleerhanger en hang de cadeautjes eraan. Makkelijk om ergens op te hangen en het staat ook nog eens super gezellig!

4. Wasknijpers

Gebruik een langwerpig bord als achtergrond. Plak hier leuke wasknijpers op met een kerstig patroon. Laat wat ruimte over boven de wasknijpers, zodat hier de dagnummers kunnen worden geschilderd. Vervolgens bind je om de cadeautjes een stukje touw en knijp je deze vast met de wasknijpers. Super creatief en origineel!

5. Een toren met cadeautjes

Last but not least: een toren met cadeautjes. Je kunt zelf doosjes vouwen of deze zo kopen. Schilder de nummertjes op de doosjes en stapel deze gevuld met leuke verrassingen op elkaar. De kers op de taart is dan toch wel de ster boven aan de toren!

Toch liever iets anders voor kerst geven dan een advent kalender? Bekijk hier nog meer leuke zelfgemaakte kerstcadeautjes!