DIY: oude bloempotten pimpen

Hobby door Maj

Heb je nog een aantal oude bloempotten in de schuur staan? Gooi ze dan zeker niet weg! Je pimpt en maakt ze namelijk helemaal naar je eigen wensen. Super leuk als cadeau voor iemand of natuurlijk om je eigen interieur op te fleuren. Dus verveel jij je en heb je zin om een leuke DIY onder handen te nemen? Wij geven je inspiratie mee om van je oude bloempotten weer nieuwe pareltjes te maken.

1. Pimpen met touw

Haal al je favoriete kleuren touw in huis en pimp je bloempot met gekleurd touw! Eigenlijk heel eenvoudig, want het enige wat je doet is de bloempot lijmen en vervolgens het touw eromheen te binden. Staat toch helemaal leuk?

2. Creatief met nagellak

Heel simpel: gooi verschillende kleuren nagellak in het water en doop de bloempot erin. Et voilà! Je bloempot kan weer even vooruit met een hele nieuwe look.

3. Bloempot met wasknijpers

Dit leuke bloempotje is simpel om te maken en staat zo leuk in je interieur! Om te beginnen heb je een aantal wasknijpers nodig. Basic houten wasknijpers worden hier gebruikt, maar natuurlijk vul je het in met allerlei andere kleuren, soorten en maten. Knijp de wasknijpers om de bloempot heen en voeg eventueel nog wat leuke decoratie toe. Let wel op dat deze DIY niet om een heel dik glas kan. Het beste is om deze variatie te maken om bijvoorbeeld een conservenblik.

4. Bloempot opfleuren met takjes

Verzamel allemaal kleine takjes en knoop deze aan elkaar vast. Vervolgens bind je deze om de bloempot heen en je creatie is klaar! Deze bloempot geeft een hele natuurlijke en Scandinavische look in huis.

5. Spelen met verf

Verf eerst je bloempot in de gewenste kleur, dit doe je bijvoorbeeld met een beige of nude kleur. Dan 'speel' je met verf door aan de zijkanten verf te laten druppen. Zo krijg je het gewenste effect als op de foto. Geweldig toch?

6. Maak een leuke macramé plantenhanger

Macramé is een handwerktechniek waarbij meerdere draden aan elkaar worden vastgeknoopt. Deze knoop pas je toe om bijvoorbeeld een mooie plantenhanger te maken. Handig als je geen plek meer over hebt in huis of op je balkon en je toch je groene vriendjes wil ophangen. Leuk en (als je de knoop doorhebt) ook vrij makkelijk te maken zonder veel benodigdheden. Zo komen je oude bloempotten toch nog goed van pas!