Welke besparingen kun je vandaag nog regelen?

Lifestyle door Djamila

Wat er niet uit gaat, hoeft er ook niet in te komen. Iets wat zeker geldt voor inkomsten en geld an sich. In dure tijden is het aan te raden om eens scherp naar je uitgaven te kijken, en waar mogelijk hier kritisch in te zijn. Er zijn vaak al vele besparingen mogelijk, het enige wat het vaak kost is een beetje tijd en moeite. Dit is een kleine investering, wat vervolgens wel een groot resultaat kan opleveren. Welke zaken eenvoudig vanaf je bank te regelen zijn en daadwerkelijk verschil op je begroting kunnen gaan maken? Lees snel verder.

Altijd online 

Een telefoonabonnement is een maandelijkse kostenpost die bij veel mensen onnodig hoog is. Niet omdat ze heel veel bellen en daardoor grote bundels nodig hebben, vaak uit gewoonte en gemak. Wanneer mensen éénmaal een telefoonabonnement hebben afgesloten, sluiten ze dit vaak niet weer over naar een andere en goedkopere aanbieder. Ook niet wanneer de contractduur waar een toestel bij in zat begrepen afgelopen is. Overschakelen op zo’n moment naar een sim only is het slimste wat je dan kunt doen. Dit gaat je veel geld opleveren, want je maandelijkse lasten dalen drastisch. Je toestel is waarschijnlijk nog prima en kan nog lang mee. Dus bespaartip nummer één; check je telefoonabonnement en sluit over waar mogelijk naar een sim only.

Internet, tv, bellen 

Naast dat je waarschijnlijk een goedkoper smartphone abonnement kunt hebben, kun je ongetwijfeld ook overstappen naar een goedkopere aanbieder van internet en tv. Bel je nog via een vaste lijn? Combineer deze drie dan in één pakket. Wanneer je thuis immers goede WiFi hebt, zul je minder data op je abonnement nodig hebben. Ook is goed internet de investering meer dan waard, zeker met veel thuiswerken is het heerlijk om snel internet te hebben. Vaak is het combineren van alle abonnementen bij één aanbieder een slimme set, je krijgt dan korting en vele extra’s zoals gratis abonnementen bij streamingsdiensten.

Combineer meer 

Nog een truc die je geld kan opleveren is het checken van je verzekeringen. Ga als eerste na of alle verzekeringen nog echt nodig zijn, een fietsverzekering is in lang niet alle gevallen meer relevant en dekkend. Hetzelfde geldt voor autoverzekeringen en een inboedelverzekering. Zorg ervoor dat je verzekeringen kloppen, en dat je niet onder- maar ook niet oververzekerd bent. Een slimme truc hierbij is ook weer om zoveel mogelijk verzekeringen bij één aanbieder te combineren. Wanneer je dit doet, zul je vaak op een fikse korting kunnen rekenen. Als laatste de zorgverzekering, iets wat eigenlijk jaarlijks even een goede check nodig heeft. Met een verhoging van het eigen risico tot het afsluiten van een aanvullend pakket; vele euro’s valt hier mee te besparen.

Kortom, vanaf je bank kun je al veel geld verdienen of eigenlijk bezuinigen. Hiervoor zijn vaak al veel handige vergelijkingssites. Deze laten jou in een paar klikken zien hoeveel winst je al niet snel kunt behalen. Geld wat je liever aan andere zaken uitgeeft en we allemaal in deze dure tijden goed kunnen gebruiken. Dus doe jezelf een plezier en verdiep je in je vaste lasten.