6x inspiratie voor cocktails in diverse thema’s

Lifestyle door Esra

Geniet van een gezellige girls night in met de lekkerste en leukste cocktails. Geef het een originele draai door samen met je vriendinnen cocktails te maken op basis van diverse thema’s. Van je irritante ex tot aan je studie... Wij geven je 6 ideeën voor een gezellige en hilarische cocktailavond.      

Je ex is niet voor niets je ex

Als je aan jouw ex-vriend(in) of ex-scharrel denkt, kun je vast wel één of meer red flags bedenken. Heeft iedereen van de groep een ex-vriend(in) of een ex-scharrel? Laat iedereen dan een cocktail maken op basis van de red flag. Misschien gedroeg diegene zich wel als een enorme baby; maak dan een cocktail met allemaal spenen erin. Hilarisch, toch?

Favoriete …

Welke film of serie kun jij wel 100 keer bekijken en er nog steeds niet klaar mee zijn? Of naar welk land zou jij eigenlijk wel willen emigreren? Maak de lekkerste cocktails op basis van jouw favoriete film, serie, vakantieland of ga zo maar door. Kies samen een onderwerp uit en laat iedereen daarin z’n favoriet kiezen, ga aan de slag met de cocktails en proosten maar!

Kleuren party

Geef de cocktailavond een vrolijke touch door alle cocktails in verschillende kleuren te maken. Iedereen kiest een kleur uit en maakt vervolgens de cocktails alleen in die kleur. Zet ze allemaal bij elkaar op tafel en er ontstaat een ware party van diverse kleuren.

Lees ook: Inspiratie voor jouw volgende vriendinnenweekend

Werk of studie

Alhoewel je misschien niet aan je werk of studie wil denken op een vrije avond, is het wel erg leuk om op basis hiervan cocktails te maken. Wees creatief en verwerk je baan of studie op een originele en duidelijke manier in de cocktails. Geef de drankjes iets meer uiterlijk door niet alleen de cocktails zelf in stijl te maken, maar laat het thema ook eromheen terugkomen. Ben jij bijvoorbeeld een dierenarts of volg je hier een studie voor? Verwerk dan op een leuke manier diverse dieren in de cocktails.

Lievelingszanger(es)

Wie is jouw favoriete zanger of zangeres? Ariana Grande, Ed Sheeran of toch Jan Smit? Maak de leukste cocktails op basis van deze zanger of zangeres. Zorg dat het duidelijk is om welke artiest het gaat, dat is natuurlijk wel het grappigste. Bij Jan Smit wordt er bijvoorbeeld al snel gedacht aan Volendam, dit kun je dan goed in de cocktails verwerken.

You do you

Waarom zou je cocktails maken over andere mensen of dingen, terwijl je ook cocktails kunt maken op basis van jezelf. Wat is typisch aan jou? Misschien draag je altijd dezelfde haarclip of sta je bekend om je klunzigheid. Verwerk dit op een leuke en grappige manier in de cocktails en geniet ervan!